Τετάρτη 4/8/2021

Μελέτη 2,7 εκατ. startups έδειξε ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς μια επιτυχημένη επιχείρηση!

Κι όμως δεν είναι αυτή που φαντάζεστε...

Πολλοί νέοι έχουν στο πλάνο της ζωής τους να ανοίξουν κάποια στιγμή τη δική τους εταιρεία. Μεγαλώνοντας και μαθαίνοντας τι απαιτεί αυτό, κάποιοι αλλάζουν γνώμη ενώ με το πέρασμα του χρόνου υπάρχουν άνθρωποι που απογοητεύονται που δεν ξεκίνησαν κάτι δικό τους και τελικά δεν το κάνουν ποτέ επειδή πιστεύουν ότι είναι πολύ αργά.

Όμως δεν είναι! Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση! Μια μελέτη με τη συνεργασία δύο καθηγητών του MIT διαπίστωσε ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες τείνουν να είναι μεσήλικες, ακόμα και στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι ερευνητές εξέτασαν μια λίστα με 2,7 startups μεταξύ του 2007 και του 2014. Ο μέσος ιδρυτής της επιχείρησης ήταν 45 ετών όταν ξεκίνησε την εταιρεία του. Και σε γενικές γραμμές, ένας 50χρονος επιχειρηματίας έχει σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να ξεκινήσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία από έναν 30χρονο.

Δεν σε πείσαμε ακόμα; Δες τα στατιστικά για την κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση!

  • Ένας 50χρονος startup founder είναι 2,2 φορές πιο πιθανό να ξεκινήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση απ’ ό,τι ένας 30χρονος.
  • Ένας 40χρονος startup founder είναι 2,1 φορές πιο πιθανό να ξεκινήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση απ’ ό,τι ένας 25χρονος.
  • Ένας 50χρονος startup founder έχει 2,8 φορές περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση απ’ ό,τι ένας 25χρονος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας 60χρονος ιδρυτής εταιρείας έχει 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει μια επιτυχημένη startup από έναν 30χρονο!

Γιατί; Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά ένας βασικός παράγοντας είναι η διαφορά μεταξύ της ιδέας και της εκτέλεσης.

Οι ιδέες είναι υπέροχες, αλλά η εκτέλεση είναι το παν. Το ίδιο ισχύει και για τη στρατηγική: Η στρατηγική έχει σημασία, αλλά η τακτική -αυτό που πραγματικά κάνεις τελικά- είναι αυτό που βοηθά τις εταιρείες να αναπτυχθούν.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να αναπτύξεις καλή στρατηγική και να κάνεις σωστή εκτέλεση, όταν δεν έχεις εμπειρία ή έχεις περιορισμένη εμπειρία…

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ