«Μανούρα» της Ιταλίας με Apple και Amazon – Γιατί επέβαλε πρόστιμα στους κολοσσούς

Must Read

Η Ιταλία επέβαλε πρόστιμο ύψους 230 εκατομμυρίων δολαρίων στους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες Amazon και Apple, κατηγορώντας τις εταιρείες για αντιανταγωνιστική συνεργασία στις πωλήσεις στην ιταλική πλατφόρμα της Amazon.

Οι δύο εταιρείες δέχθηκαν πυρά για μια συμφωνία που έκλεισαν το 2018, η οποία φέρεται να επέτρεπε μόνο σε επιλεγμένους μεταπωλητές να πωλούν προϊόντα Apple και ηλεκτρονικά αξεσουάρ Beats στο Amazon.it.

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας έκρινε ότι οι εταιρείες ενήργησαν κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ και επηρέασαν τον ανταγωνισμό στις τιμές. Η Apple και η Amazon έλαβαν εντολή να απορρίψουν τη συμφωνία τους και τους περιορισμούς που επιβάλλει και να δώσουν σε όλους τους λιανοπωλητές προϊόντων Apple και Beats πρόσβαση χωρίς διακρίσεις στο Amazon.it.

Στην Amazon επιβλήθηκε πρόστιμο 77,4 εκατομμυρίων δολαρίων και στη Apple πρόστιμο 151,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Και οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Σε δήλωση που επικαλείται το Reuters, η Amazon χαρακτήρισε το πρόστιμο «δυσανάλογο και αδικαιολόγητο», απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι «ωφελείται από τον αποκλεισμό των πωλητών», καθώς «το επιχειρηματικό μας μοντέλο βασίζεται στην επιτυχία τους».

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Apple αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι η εταιρεία επιλέγει συνεργάτες μεταπωλητών με προσοχή «για να διασφαλίσει ότι πωλούνται μόνο γνήσια προϊόντα της Apple».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This