Δευτέρα 21/6/2021

Επενδύσεις σε βάθος πενταετίας για την LPC του ομίλου Motor Oil

Σε σημαντικές επενδύσεις μέσα στην επόμενη πενταετία προχωρά η LPC, μέλος του Ομίλου Motor Oil, με τη διοίκηση να επισημαίνει ότι δίνει παράλληλα έμφαση στην εξωστρέφεια με αύξηση των εξαγωγών της.

Συγκεκριμένα, είναι ο Νο 1 εξαγωγέας συσκευασμένων λιπαντικών στην Ελλάδα (πραγματοποιεί το 98% των συνολικών εξαγωγών λιπαντικών σε συσκευασία της Ελλάδας), με εξαγωγές σε περισσότερες από 55 χώρες, και διατηρεί θυγατρικές στη Βουλγαρία (8% μερίδιο αγοράς), στη Ρουμανία (4% μερίδιο αγοράς) και τη Σερβία (3% μερίδιο αγοράς).

Δείτε επίσης: Ένας υποψήφιος(!) στον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ…Τι προσπαθεί η κυβέρνηση;

Πρόσφατα η LPC προχώρησε στην κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής γράσου 3.000 μετρικών τόνων (ΜΤ) ετησίως, μια επένδυση 3.500.000 ευρώ.

Επιπλέον η εταιρεία προχωρά το επόμενο διάστημα σε μια νέα δυναμική συνεργασία με τη Naftal, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αλγερίας. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί μεταξύ των δύο εταιριών θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός blending plant στην Αλγερία για την παραγωγή 55.000 ΜΤ λιπαντικών και 5.000 ΜΤ γράσων, επένδυση που υπολογίζεται να αγγίξει τα 30.000.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ