11-7-2020

Στα χέρια του Σαββίδη το «Πόρτο Καρράς» για 205 εκ. ευρώ

Την καταρχήν συμφωνία για τη μεταβίβαση του «Πόρτο Καρράς» στην Belterra Investments του ομίλου Ιβάν Σαββίδη ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Η νέα, βελτιωμένη πρόταση της Belterra Investments, συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία, επιτάχυνε τις εξελίξεις για την εξαγορά του εμβληματικού συγκροτήματος, συνολικής έκτασης 17.630 στρεμμάτων, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, που πλέον περνά στα χέρια του ομίλου Σαββίδη.

Το εμβληματικό συγκρότημα αναμένεται να περάσει στην πλευρά του Σαββίδη έναντι 205.000.000 εκατομμυρίων ευρώ και μέρος του ποσού θα καταβληθεί για την εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων της Πόρτο Καρράς Α.Ε. Η αποτίμηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που είχε πραγματοποιηθεί από την πλευρά Στέγγου το 2018, προσδιόριζε την αξία του γύρω στα 395.000.00 ευρώ, ενώ η πλευρά Σαββίδη το είχε αποτιμήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 200.000.000. ευρώ.

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις

Η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε., της οικογένειας Στέγγου, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν καταρχήν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της θυγατρικής της, T.O. International Holding Ltd, και της πλευράς Σαββίδη σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρίας Πόρτο Καρράς Α.Ε. και αναμένεται η άμεση σύναψη της συναλλαγής.

Στην ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διευκρινίζεται ότι η μεταξύ τους συναλλαγή περιλαμβάνει και τις μετοχές των θυγατρικών εταιριών Κτήμα Πόρτο Καρράς Α.Ε., Πόρτα Καρράς Γκολφ Α.Ε., Πόρτο Καρράς Μαρίνα Α.Ε. και περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της Πόρτο Καρράς Α.Ε. (καθώς και των μετοχών όλων των παραπάνω εταιριών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την εισηγμένη εταιρία πρόσωπα).

Στη συμφωνία προβλέπεται η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων (full due diligence) από την αγοράστρια και η παροχή συνήθων εγγυοδοτικών δηλώσεων των πωλητών, τα οποία ενδέχεται να έχουν επίπτωση στο τίμημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού και τους φόβους για τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσουν τον τουρισμό και στην Ελλάδα, η πλευρά Σαββίδη «διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον της για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού».

Το «Πόρτο Καρράς» διαθέτει δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τα ξενοδοχεία «Μελίτον» και «Σιθωνία», με 479 και 489 δωμάτια αντιστοίχως και αθροιστικά πάνω από 1.800 κλίνες, το μικρότερο μπουτίκ ξενοδοχείο «Γαλήνη», με 24 δωμάτια, άλλα 30 διαμερίσματα σε κτίσματα πέριξ του συγκροτήματος, γήπεδο γκολφ, μπάσκετ, τένις, ποδοσφαίρου, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ