Ανεστάλη η διαπραγμάτευση μετοχών και ομολόγων της ΜLS

Must Read

Η μία μετά την άλλη σπάνε οι «φούσκες» στην ελληνική αγορά τεχνολογίας, καθώς λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των πέτσινων οικονομικών στοιχείων της Akazoo, την Τετάρτη ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών και των ομολόγων της εταιρίας πληροφορικής MLS, με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η απόφαση συνδέεται, κατά πληροφορίες, με πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για τη χρήση 2018, στο οποίο οι ορκωτοί ελεγκτές εκφράζουν επιφυλάξεις για τον τρόπο απεικόνισης ορισμένων στοιχείων που επηρεάζουν το ενεργητικό και την κερδοφορία.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως αν και η MLS είχε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια από μια εταιρία ανάπτυξης λογισμικού (δηλαδή προϊόντος με υψηλή προστιθέμενη αξία και περιθώρια κέρδους) σε επιχείρηση πώλησης φθηνών κινεζικής κατασκευής φορητών συσκευών (tablet), εξακολουθούσε να προσελκύει θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Μάλιστα, η διοίκησή της είχε παρουσιάσει το 2018 και έναν «ψηφιακό βοηθό» με την ονομασία MAIC, ο οποίος υποτίθεται πως θα απογείωνε τις πωλήσεις, την ίδια στιγμή που οι γνώστες της αγοράς τεχνολογίας επισήμαναν πως είναι δύσκολο μια ελληνική εταιρία να ανταγωνιστεί σε αυτόν τον τομέα πανίσχυρους διεθνείς ομίλους. Τελικά, η πλατφόρμα MAIC δεν έφερε ούτε τις πωλήσεις ούτε τη διεθνή επέκταση που περίμενε η εταιρία και προσδοκούσαν οι επενδυτές, οι οποίοι σήμερα βλέπουν τη μετοχή σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, η αγορά των tablets είχε παρουσιάσει κάμψη και η MLS αντιμετώπιζε σοβαρότατο ανταγωνισμό από υψηλότερης ποιότητας και αντίστοιχης τιμής προϊόντα ισχυρών κινεζικών και άλλων ομίλων. Στο τέλος η εταιρία βρέθηκε αντιμέτωπη με δυσκολίες αναχρηματοδότησης του δανεισμού και ακολούθησε βροχή παραιτήσεων μελών του διοικητικού συμβουλίου. Την Τετάρτη κατάλαβαν όλοι γιατί έφευγαν τα μέλη του Δ.Σ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This