Ευτύχιος Βασιλάκης: «Το 2020 είναι η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Aegean»

Must Read

Σε σημαντικές δηλώσεις, στο πλαίσιο προγραμματισμένης ενημέρωσης επενδυτών, προέβη το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, δίνοντας απαντήσεις στο πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα για την εταιρεία του.

Πτώση της τάξης του 98% παρουσιάζει στην μετακίνηση επιβατών τους μήνες Απρίλιο και Μάιο η Aegean, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βασιλάκη, με το δεύτερο τρίμηνο να είναι μια περίοδος όπου η Aegean που θα συνεχίσει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να «καίει χρήματα» (συγκεκριμένα περί τα 40 εκατ. ευρώ το μήνα, καθώς μόνο τα σταθερά μηνιαία έξοδα είναι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ), καθώς η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί ιδιαίτερα τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με ένα σχετικά πιο «αισιόδοξο» σενάριο που τρέχει, τον Ιούλιο η κίνηση θα βρίσκεται στο 25% του συνηθισμένου, ενώ το Σεπτέμβριο υπάρχει η «ελπίδα» να φτάσει στα επίπεδα του 50%, κάτι που σημαίνει πως το τρίτο τρίμηνο θα είναι σαφώς καλύτερο από το δεύτερο, αν και πολύ μακριά από τα μεγέθη προηγούμενων ετών, γεγονός που αναγκάζει τον πρόεδρο της Aegean να παραδεχτεί πως «το 2020 αποτελεί τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Aegean. Η χρονιά αυτή θα αποτελέσει πρόκληση στην ικανότητα μας να προσαρμοζόμαστε και να επιβιώνουμε».

Ο κ. Βασιλάκης μίλησε για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο στον χώρο των αερομεταφορών, καθώς η δραστηριότητα άγγιξε για πρώτη φορά το μηδέν. «Δεν υπήρξε τομέας που να έχει σχέση με τις αεροπορικές εταιρείες που να μην επηρεάστηκε, είτε λίγο είτε περισσότερο. Το θετικό είναι ότι, από αυτή την κρίση το brand της Ελλάδας βγαίνει πιο ισχυρό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Aegean ήταν από τους πρωταγωνιστές στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση της Δευτέρας, εμφανίζοντας άνοδο κατά 5,42% ξεπερνώντας η τιμή της μετοχής ξανά τα 5 ευρώ.

Σε διαθεσιμότητα το 70% των εργαζομένων

Παράλληλα, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της εταιρείας με τους θεσμικούς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε πως «περιμένουμε τις επόμενες 7 με 10 ημέρες, όταν η κυβέρνηση θα έχει ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, για να αποφασίσουμε τι συνδυασμό επιλογών θα κάνουμε για τους εργαζόμενούς μας», αναφερόμενος στις επιπτώσεις της μεγάλης κρίσης στους υπαλλήλους της Aegean.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας που πήρε η κυβέρνηση τον Μάρτιο χρησιμοποιήθηκε από το 70% των εργαζομένων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This