ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΜαροκινός με ιταλική υπηκοότητα ο «θεριστής» της Μόντενα

Μαροκινός με ιταλική υπηκοότητα ο «θεριστής» της Μόντενα

Οκτώ τραυματίες, δύο σε πολύ σοβαρή κατάσταση – Τους παρέσυρε με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Ένας Μαροκινός με ιταλική υπηκοότητα είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε πεζούς σε κεντρικό δρόμο της Μόντενα στην Ιταλία, τραυματίζοντας συνολικά οκτώ ανθρώπους, πριν ακινητοποιηθεί από πολίτες και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο μαροκινής καταγωγής δράστης που γεννήθηκε στο Μπέργκαμο, ονομάζεται Σαλίμ Ελ Κούντρι, είναι 31 ετών και έχει σπουδάσει οικονομικά στην Ιταλία.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν άμεσα σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μία 55χρονη γυναίκα (η οποία υπέστη ακρωτηριασμό κάτω άκρων) και ένας 52χρονος, νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ματζόρε της Μπολόνια, όπου μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο.

Τρεις από τους υπόλοιπους τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο Baggiovara.

Ιταλικά ΜΜΕ: Με ψυχικές διαταραχές ο Μαροκινός

Κατά τις ιταλικές Αρχές, στο παρελθόν ο Ιταλο-μαροκινός είχε υποβληθεί σε θεραπεία για ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πληροφορίες της Rai κάνουν λόγο και για πρόσφατα επεισόδια ψυχικών διαταραχών.

«Διαπιστώθηκε ότι έπασχε από ψυχική διαταραχή το 2022. Είχε παραπεμφθεί στο κέντρο ψυχικής υγείας για σχιζοειδείς διαταραχές, αλλά μετά από αυτήν την αρχική περίοδο παρατήρησης στο κέντρο υγείας, εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η Φαμπρίτσια Τριόλο, νομάρχης της Μόντενα.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρεται, δεν προκύπτει σύνδεσή του με τρομοκρατικές οργανώσεις, ούτε φαίνεται να είχε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ο Μαροκινός δεν βρισκόταν υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ουσιών.

Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Οι εισαγγελικές Αρχές ερευνούν τα αίτια της επίθεσης και προσπαθούν να διαπιστώσουν τι οδήγησε τον άνδρα στην ξέφρενη πορεία με το όχημά του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ΙΧ που οδηγούσε ο Μαροκινός ανέβηκε στο πεζοδρόμιο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η οποία ξεπερνούσε ίσως και τα 100 χιλιόμετρα!

Αφού παρέσυρε επτά πεζούς τραυμάτισε ακόμη έναν πολίτη (με μαχαίρι), έναν περαστικό που προσπάθησε να σταματήσει τον Σαλίμ Ελ Κούντρι, όταν εγκατέλειψε το αυτοκίνητο επιχειρώντας να διαφύγει.

Ματαρέλα και Μελόνι

Ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Μόντενα και ζήτησε να μεταφερθούν ευχαριστίες στους πολίτες που παρενέβησαν με θάρρος πριν από την επέμβαση της αστυνομίας.

Παρέμβαση έκανε και η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ: «Αυτό που συνέβη σήμερα στη Μόντενα, όπου ένας άνδρας χτύπησε σειρά πεζών και στη συνέχεια φέρεται να τραυμάτισε και έναν περαστικό, είναι σοβαρότατο. Είμαι στο πλευρό των τραυματιών και των οικογενειών τους».

Η Μελόνι πρόσθεσε ακόμη ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές και εξέφρασε την ελπίδα «ο δράστης να λογοδοτήσει πραγματικά για τις πράξεις του».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης