Η τραγωδία στην Ουκρανία, η «περίεργη» βλάβη στο στρατιωτικό αεροσκάφος και τα αναπάντητα ερωτήματα (video)

Must Read

Ερωτήματα εγείρει η απάντηση που έδωσε στην συνέντευξη Τύπου, ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, σε ό,τι αφορά στην τραγική κατάληξη που βρήκε στρατιωτικό αεροσκάφος, όταν συνετρίβη, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι, ενώ τέσσερις μέχρι στιγμής αγοούνται.

Ο Κούτσερ ανέφερε πως με βάση τα αρχικά στοιχεία, ο αριστερός κινητήρας του μεταγωγικού παρουσίασε βλάβη πριν τη συντριβή. «Υπήρξε ειδοποίηση από τον πιλότο ότι ο αριστερός κινητήρας υπέστη βλάβη, όπως το καταλαβαίνω», είπε, ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μια κρίσιμη κατάσταση για έναν έμπειρο πιλότο. «Τι συνέβη μετά είναι αδιευκρίνιστο, θα καθοριστεί από την έρευνα», προσέθεσε ο κυβερνήτης.

Όπως προκύπτει από το υπουργείο Εσωτερικών, εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων.Αργότερα οι αρχές διευκρίνισαν ότι υπήρχαν 27 άτομα στο αεροσκάφος, καθώς δεν επετράπη η επιβίβαση σε ένα φοιτητή.

Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Στην περιοχή βρίσκονται από χθες το βράδυ σωστικά συνεργεία, καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό για των τεσσάρων ατόμων, που αγνοούνται, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της χώρας, που εκδόθηκε αργά το βράδυ,«προς το παρόν, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, 25 άτομα έχουν σκοτωθεί, υπάρχουν δύο τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι έρευνες για άλλους επιβαίνοντες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Για «φρικτή τραγωδία», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος σήμερα.

Παράλληλα διέταξε να «συσταθεί επειγόντως μια κυβερνητική επιτροπή για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και οι αιτίες» της καταστροφής.

Με τη σειρά της, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της χώρας της για την θανατηφόρα συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This