Μπαρούτι μυρίζει στο Στενό του Χορμούζ

Must Read

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Δανία τάσσονται υπέρ της συγκρότησης μιας ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής που θα έχει ως στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, ανέφεραν απόψε τρεις υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες, την ώρα που το Ιράν, αντιδρά έντονα σε ένα τέτοιο σενάριο.

Η πρόταση για την αποστολή αυτή υποβλήθηκε από τη Βρετανία σε μια συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Το Λονδίνο εξήγησε ότι στην αποστολή δεν θα εμπλακούν ευθέως η Ευρωπαϊκή ένωση, το ΝΑΤΟ ή οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ισπανία, η Σουηδία, η Πολωνία και η Γερμανία εξέφρασαν επίσης ενδιαφέρον για το σχέδιο αυτό.

Την διοίκηση της αποστολής αυτής για την προστασία των ζωτικής σημασίας θαλάσσιων οδών στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να αναλάβουν από κοινού η Γαλλία και η Βρετανία, σημείωσε ένας διπλωμάτης.

Σκληρή απάντηση από το Ιράν

Το Ιράν θα προφυλάξει το Στενό του Χορμούζ και δεν θα επιτρέψει καμία διατάραξη της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, δήλωσε, από τη μεριά του,  ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Παρίσι, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

“Το Ιράν θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προφυλάξει την περιοχή, ιδιαίτερα το Στενό του Χορμούζ και δεν θα επιτρέψει καμία διατάραξη της ναυσιπλοΐας σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή”, τόνισε ο Αρακτσί στον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν”, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This