Αν και σε καραντίνα λόγω επαφής του με νοσούντα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δεν υποβλήθηκε σε τεστ, δίνοντας το κακό παράδειγμα!

Τα πρωτόκολλα του οργανισμού δεν προβλέπουν να υποβάλλονται σε εξετάσεις όσοι έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Must Read

Σε καραντίνα έχει τεθεί ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στην Covid-19.

Ωστόσο, εκπρόσωποι της ΠΟΥ ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα, ότι ο επικεφαλής του οργανισμού δεν έχει υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του φονικού ιού, καθώς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Το γεγονός της εισαγωγής του σε καραντίνα γνωστοποίησε ο ίδιος την Κυριακή, μέσω σχετικής ανάρτησής του στο Twitter, ενώ, στη συνέχεια, συμμετείχε κανονικά στην ενημέρωση, μολονότι αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα στη σύνδεσή του.

Ο Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής του τμήματος επειγουσών καταστάσεων του ΠΟΥ, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα πρωτόκολλα του Οργανισμού δεν προβλέπουν πως όσοι έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Αν χρειαστεί θα εξεταστεί

«Τα τεστ θα εξαρτηθούν από το αν θα εμφανιστούν ή όχι συμπτώματα και ενδέχεται (ο Τέντρος) να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες. Αλλά το πρωτόκολλό μας δεν απαιτεί να εξεταστεί. Ο Δρ Τέντρος θα παρακολουθεί την κατάστασή του, θα τον παρακολουθεί η ομάδα μας και θα εξεταστεί, αν χρειαστεί, την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε.

Κι ενώ ο ΠΟΥ εξακολουθεί να κρατά «επτασφράγιστο μυστικό» το ποιος ή ποια ήταν ο/η ασθενής που ήρθε σε επαφή με τον Τέντρος, η Μαρία Βαν Κέρκοβ, υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας, ανέφερε ότι δεν υπήρξε «καμία μετάδοση» στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη. «Δεν υπάρχει συρροή (κρουσμάτων) στα γραφεία μας», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This