Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

«Απ τ ‘αυτί» και στη Γερμανία οι ΥΠΕΞ Βουλγαρίας και Σκοπίων για να τα βρουν!

Η Γερμανία θα πιέσει τη Βουλγαρία να μη θέσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ (αντιπρόεδρος αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα) και ο ΥΠΕΞ Μπουγιάρ Οσμάνι, πραγματοποιούν έκτακτη επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθούν με την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Από την κυβέρνηση της «Βόρειας Μακεδονίας» γνωστοποιήθηκε ότι οι Ντιμιτρόφ και Οσμάνι μετέβησαν στη Γερμανία μετά από πρόσκληση του Γερμανού ΥΠΕΞ και προεδρεύοντα του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, Χάικο Μάας και του υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιου για θέματα Ευρώπης, Μίχαελ Ροτ.

«Οι συνομιλίες στη γερμανική πρωτεύουσα αποσκοπούν στην εξεύρεση τρόπων προσέγγισης των θέσεων μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας, που θα επιτρέψουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της ΕΕ στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας» ανέφεραν από την κυβέρνηση των Σκοπίων στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, “MIA”.

Η Βουλγαρία έχει απειλήσει ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση με τη «Βόρεια Μακεδονία» στις γλωσσικές και ιστορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, θα θέσει βέτο στο ενδεχόμενο έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ