Απορρίπτουν την ανταλλαγή πλοίων με το Ιράν οι Βρετανοί

Must Read

Την ιδέα ανταλλαγής απελευθέρωσης του ιρανικού τάνκερ με το βρετανικής σημαίας πλοίο, που κράτησαν στο Στενό του Χορμούζ οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, απέρριψε σήμερα η Βρετανία.

Η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας κλιμακώθηκε από τότε που ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν και κράτησαν ένα βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιο νωρίτερα αυτό τον μήνα. Αυτό συνέβη ως αντίποινα, αφού βρετανικές δυνάμεις κράτησαν ιρανικό πετρελαιοφόρο κοντά στο Γιβραλτάρ, μη επιτρέποντάς του να συνεχίσει την πορεία του, με την κατηγορία ότι παραβιάστηκαν οι κυρώσεις, που προβλέπονταν για τη Συρία.

«Δεν υπάρχει quid pro quo (αντιστάθμισμα)», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, στο ραδιόφωνο του BBC. «Αυτό δεν αφορά κάποιου είδους αντάλλαγμα. Αφορά την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας και των κανόνων του διεθνούς νομικού συστήματος και σε αυτό είναι που θα επιμείνουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This