Ο Μισέλ έσπευσε να ενημερώσει τον Ερντογάν για τη Σύνοδο Κορυφής και άκουγε κατηγορίες κατά της Ελλάδας

Ο Μισέλ έσπευσε να ενημερώσει τον Ερντογάν πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος κάλεσε τον Ερντογάν να τον ενημερώσει (σ.σ. μη χάσει) και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία αξιολογεί κάθε θετικό βήμα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ ως «νέο παράθυρο ευκαιρίας», αλλά υπογράμμισε ότι ορισμένες χώρες (.σ.σ. ποιες άραγε;) καταβάλλουν συνεχώς προσπάθειες «να προκαλέσουν κρίση, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να γυρίσει μια νέα σελίδα με την ΕΕ».

Ο Ερντογάν μάλιστα είπε στον Μισέλ, ότι «οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να απαλλαγούν από αυτόν τον φαύλο κύκλο το συντομότερο δυνατό».

Η Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, «επανέλαβε την ετοιμότητά της για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα» προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά αποφεύγει συνεχώς τις διαπραγματεύσεις «με δικαιολογίες και έχει λάβει προκλητικά μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες»!

Τονίζοντας ότι η πολιτική της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο «βασίζεται στην ισότητα και τη δικαιοσύνη» (σ.σ. ήμαρτον), ο Ερντογάν επεσήμανε ότι «η τουρκική πλευρά καταβάλλει πάντα τις απαραίτητες προσπάθειες για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην περιοχή».

«Η Τουρκία επιθυμεί η ΕΕ να υιοθετήσει μια λογική και εποικοδομητική στάση απέναντί της», κατέληξε ο σουλτάνος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This