Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Νεκρές δύο δικαστίνες στο Αφγανιστάν μετά από πυροβολισμούς (video)

Εργάζονταν για το Ανώτατο Δικαστήριο

Δύο δικαστίνες που εργάζονταν για το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην Καμπούλ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

«Δυστυχώς, χάσαμε δύο δικαστίνες στη σημερινή επίθεση. Ο οδηγός τους τραυματίστηκε», επιβεβαίωσε ο Άχμαντ Φαχίμ Καουίν, εκπρόσωπος του δικαστηρίου. «Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό τους», είπε, διευκρινίζοντας πως οι δύο γυναίκες πήγαιναν στην δουλειά την στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τον Φερντάους Φαραμάρζ, εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ, οι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν στο κέντρο της πόλης γύρω στις 08:30, σήμερα το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε σειρά στοχευμένων δολοφονιών προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους μέλη των ΜΜΕ, πολιτικοί και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αφγανικές αρχές απέδωσαν τις επιθέσεις αυτές στους Ταλιμπάν, αν και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες από αυτές. Ο στρατός των ΗΠΑ, από την πλευρά του, απέδωσε, για πρώτη φορά, στους Ταλιμπάν την ευθύνη για τις στοχευμένες επιθέσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ