Βραζιλία: Δύο άτομα με μόλυνση από δύο παραλλαγές του κορωνοϊού ταυτόχρονα!

Ταυτόχρονη μόλυνση δύο διαφορετικών στελεχών του νέου κορωνοϊού!

Must Read

Μια μελέτη που διεξήχθη με ασθενείς στην Πολιτεία Rio Grande do Sul της Βραζιλίας, διαπίστωσε ότι ένα άτομο μπορεί ταυτόχρονα να μολυνθεί με δύο διαφορετικές παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Επιστημονικής Πληροφορικής (LNCC) του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας, από το Πανεπιστήμιο Feevale και από τη Rede Vírus.

Η ανίχνευση ήταν δυνατή όταν ειδικοί ανέλυσαν δείγματα από 92 ασθενείς στο Rio Grande do Sul. Τουλάχιστον δύο άτομα βίωσαν τη λεγόμενη συν-μόλυνση, την ταυτόχρονη μόλυνση δύο διαφορετικών στελεχών του νέου κορωνοϊού.

Η συν-μόλυνση είναι ανησυχητική, ανέφεραν οι επιστήμονες, επειδή συνδυάζει γονιδιώματα διαφορετικών στελεχών, επιτρέποντας περαιτέρω συνδυασμούς με αποτέλεσμα την εξέλιξη του ιού. Παρ ‘όλα αυτά, οι δύο ασθενείς εμφάνισαν μόνο ελαφριά έως μέτρια συμπτώματα και αναρρώνουν χωρίς νοσηλεία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τουλάχιστον πέντε διαφορετικά στελέχη του COVID-19 κυκλοφορούν στη νότια Πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, συμπεριλαμβανομένου του προηγουμένως άγνωστου στελέχους που ονομάζεται VUI-NP13L.

Η μελέτη εγείρει ανησυχίες λόγω της πιθανότητας εξάπλωσης σε άλλα κράτη καθώς και σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με σημείωμα του LNCC.

Η Βραζιλία έχει επιβεβαιώσει συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και  περισσότερους από 221.000 θανάτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This