Δευτέρα 26/7/2021

Βραζιλία: Δύο άτομα με μόλυνση από δύο παραλλαγές του κορωνοϊού ταυτόχρονα!

Ταυτόχρονη μόλυνση δύο διαφορετικών στελεχών του νέου κορωνοϊού!

Μια μελέτη που διεξήχθη με ασθενείς στην Πολιτεία Rio Grande do Sul της Βραζιλίας, διαπίστωσε ότι ένα άτομο μπορεί ταυτόχρονα να μολυνθεί με δύο διαφορετικές παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Επιστημονικής Πληροφορικής (LNCC) του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας, από το Πανεπιστήμιο Feevale και από τη Rede Vírus.

Η ανίχνευση ήταν δυνατή όταν ειδικοί ανέλυσαν δείγματα από 92 ασθενείς στο Rio Grande do Sul. Τουλάχιστον δύο άτομα βίωσαν τη λεγόμενη συν-μόλυνση, την ταυτόχρονη μόλυνση δύο διαφορετικών στελεχών του νέου κορωνοϊού.

Η συν-μόλυνση είναι ανησυχητική, ανέφεραν οι επιστήμονες, επειδή συνδυάζει γονιδιώματα διαφορετικών στελεχών, επιτρέποντας περαιτέρω συνδυασμούς με αποτέλεσμα την εξέλιξη του ιού. Παρ ‘όλα αυτά, οι δύο ασθενείς εμφάνισαν μόνο ελαφριά έως μέτρια συμπτώματα και αναρρώνουν χωρίς νοσηλεία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τουλάχιστον πέντε διαφορετικά στελέχη του COVID-19 κυκλοφορούν στη νότια Πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, συμπεριλαμβανομένου του προηγουμένως άγνωστου στελέχους που ονομάζεται VUI-NP13L.

Η μελέτη εγείρει ανησυχίες λόγω της πιθανότητας εξάπλωσης σε άλλα κράτη καθώς και σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με σημείωμα του LNCC.

Η Βραζιλία έχει επιβεβαιώσει συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και  περισσότερους από 221.000 θανάτους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ