Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: Η Εκκλησία μας δεν μένει αμέτοχη στον ακήρυχτο Ρώσο-Ουκρανικό πόλεμο

«Εξαιτίας των κοινών μας προσπαθειών κατέστη εφικτή η απελευθέρωση αρκετών ατόμων»

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, Γκαμπριέλις Λανσμπέργκις, συναντήθηκε την Τρίτη ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, καθώς και με συγγενείς των ατόμων που κρατούνται παράνομα στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο πρέσβης της Λιθουανίας στην Ουκρανία, Βαλντεμαράς Σαραπίνας, ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Λιθουανία, Βολοντίμιρ Γιατσένκιβσκιι, ο διευθυντής του Τμήματος Ανατολικής Γειτονίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιθουανίας, Σαούλιους Ντανιούνας, ο αναπληρωτής πρέσβης της Λιθουανίας στην Ουκρανία, Τάντας Βαλιόνις, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων, κ.ά.

«Δυστυχώς, για έβδομη χρονιά συνεχίζεται ο ακήρυχτος Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος και πολλοί Ουκρανοί βρέθηκαν παρανόμως φυλακισμένοιΗ Εκκλησία μας δεν μένει αμέτοχη και είμαστε ευγνώμονες στους διεθνείς μας εταίρους καθώς εξαιτίας των κοινών μας προσπαθειών κατέστη εφικτή η απελευθέρωση αρκετών ατόμων. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τις οικογένειες εκείνων που παραμένουν φυλακισμένοι. Ας βοηθήσει ο Θεός και οι δικοί σας συγγενείς να επιστρέψουν σύντομα σπίτι. Θέλω επίσης να σας βεβαιώσω για τις συνεχείς προσευχές μας για εσάς και τις οικογένειές σας. Είθε ο Θεός να σας δώσει δυνάμεις για να αντέξετε αυτές τις βαριές δοκιμασίες. Είμαι πεπεισμένος ότι θα νικήσουμε», είπε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, απευθυνόμενος στους συγγενείς των παρανόμως φυλακισμένων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ