Αίγυπτος: 22 βασιλικές μούμιες θα μεταφερθούν «μετά βαΐων και κλάδων» στο νέο τους σπίτι!

Θα τοποθετηθούν στο νέο μουσείο, συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ., στην παλαιά πρωτεύουσα της Αιγύπτου

Must Read

Με μεγαλοπρέπεια αναμένεται να μεταφερθούν στις 3 Απριλίου 22 μούμιες βασιλέων και βασιλισσών και 17 σαρκοφάγοι της αρχαίας Αιγύπτου από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, που βρίσκεται στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο τους «σπίτι», σε ειδικό χώρο της Φουστάτ.

Οι τοπικές Αρχές ετοιμάζουν μια πομπή αντάξια της ιστορίας τους. Οι μούμιες και οι σαρκοφάγοι θα τοποθετηθούν στο νέο μουσείο, συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ. στην παλαιά πρωτεύουσα της Αιγύπτου, σχετικά κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Η πορεία θα είναι φωτισμένη, ειδικά τα κτίρια από τα οποία θα περάσουν, θέλοντας να αποδώσουν φόρο τιμής στα πανάρχαια εκθέματα.

Η πομπή θα πορευτεί δίπλα από τον Νείλο, συνοδεία αρμάτων και αλόγων. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η βασιλική πομπή θα επιδιώξει να οδηγήσει τους θεατές πίσω στην αρχαία αιγυπτιακή περίοδο, όταν οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες μεταφέρονταν και τότε στους τάφους τους προς την αιωνιότητα.

Η πομπή θα αποτελείται από 22 βασιλικές αιγυπτιακές μούμιες μαζί με 17 βασιλικές σαρκοφάγους από τη 17η, τη 18η, τη 19η και την 20ή Δυναστεία, που ανήκουν στο Νέο Βασίλειο. Οι μούμιες περιλαμβάνουν αυτές των βασιλέων Ραμσής Β’, Σέτι Α’, Σέγκεν Ρα, Τούθμωσις και Τούθμωσις Γ’, καθώς και τις βασίλισσες Χατσεψούτ, Μεριταμέν, σύζυγο του βασιλιά Αμενχοτέπ, και την Άχμος Νεφερτάρη, σύζυγο του βασιλιά Άχμος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This