Με γερμανικό χρήμα o Ερντογάν χτίζει στη Συρία μια… μικρή Τουρκία!

Τοπική θρησκευτική οργάνωση που λειτουργεί κατ' εντολή του «σουλτάνου», συγκεντρώνει χρήματα για την ανοικοδόμηση της τουρκοκρατούμενης Ιντλίμπ

Must Read

Σχέδιο για μία «νέα Κύπρο», έστω και με άλλους όρους, φαίνεται πως έχει βάλει μπρος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη βόρεια Συρία, με την «Deutsche Welle» να κάνει λόγο για τη δημιουργία μιας «μικρής Τουρκίας» επί συριακού εδάφους!

Σύμφωνα μάλιστα με το καταγγελτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, έχει αρχίσει και στη Γερμανία εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον εν λόγω εποικιστικό σκοπό. «Ένα σπίτι 30 τετραγωνικών, με δύο δωμάτια, μπάνιο, κουζίνα. Μόλις 700 ευρώ κοστίζει ένα τέτοιο σπίτι», γράφει η αφίσα. Στο κάτω μέρος της υπάρχει η φωτογραφία γυναίκας με μαντίλα που κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί χωρίς παπούτσια. «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν χρήματα και διαδικτυακά, τα οποία διοχετεύονται στην τουρκική KT Bank», αναφέρεται στο άρθρο, που τιτλοφορείται «Γερμανικά χρήματα για τη μίνι Τουρκία του Ερντογάν».

H εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων φέρει την υπογραφή της αμφιλεγόμενης τουρκικής θρησκευτικής οργάνωσης Ditib, η οποία διαθέτει στη Γερμανία περίπου 800 τζαμιά και είναι προσδεδεμένη στο άρμα της εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν. Ο Κρίστοφ ντε Φρις, υπεύθυνος ενημέρωσης της Κ.Ο. των Γερμανών συντηρητικών για θρησκευτικά ζητήματα, θεωρεί ότι η Ditib «εμφανίζεται προς τα έξω ως φιλελεύθερη οργάνωση με ρόλο στον διαθρησκευτικό διάλογο», όμως «στο εσωτερικό της είναι κάθε άλλο παρά ανεκτική, ιδίως όταν πρόκειται για την κοινωνική πλειονότητα και τις μειονότητες».

Παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν προορίζονται για την ανοικοδόμηση της Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της Συρίας, ένα από τα τελευταία προπύργια αντίστασης στο καθεστώς Ασάντ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τον έλεγχο χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών. «Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι με τη συγκέντρωση χρημάτων και την κατασκευή σπιτιών η Τουρκία θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή, αφού πρώτα εισέβαλε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου στη Συρία και εξεδίωξε τους κουρδικούς πληθυσμούς», δηλώνει ο ντε Φρις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και το Βερολίνο θεωρεί ότι η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη βόρεια Συρία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων καθιστά σαφές για ακόμα μία φορά ότι η Ditib στη Γερμανία είναι παρακλάδι της τουρκικής υπηρεσίας θρησκευτικών ζητημάτων Diyanet, η οποία λειτουργεί κατ’ εντολή του «σουλτάνου». Είναι, πάντως, ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει η διεθνής κοινότητα τώρα που έχει γίνει σαφές εγκαίρως πως ο Ερντογάν προωθεί με τη βία μια δημογραφική αλλαγή στη βόρεια Συρία, εκτουρκίζοντας συστηματικά όσους ζουν στα υπό κατάληψη εδάφη και εκτοπίζοντας τις ανεπιθύμητες μειονότητες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This