Δευτέρα 26/7/2021

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Σλοβένος πρωθυπουργός – Αιχμές στη Γερμανία που εξοπλίζει την Τουρκία

«Οι μεγάλης κλίμακας αγορές εξοπλισμών εκ μέρους της Τουρκίας από κράτη-μέλη της Ε.Ε. απειλούν να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων»

Υπέρ των θέσεων Ελλάδας και Κύπρου τάχθηκε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα, σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της σλοβενικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν δίστασε να αναφερθεί σε κράτη μέλη της ΕΕ που πουλάνε όπλα στην Τουρκία, αναφέροντας:

«Η κατάσταση με την Τουρκία έχει σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν. Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, εξαιτίας της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει τα κράτη-μέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Οι μεγάλης κλίμακας αγορές εξοπλισμών εκ μέρους της Τουρκίας από κράτη-μέλη της Ε.Ε. απειλούν να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και να οδηγήσουν στο επόμενο βήμα στο σπιράλ της κλιμάκωσης».

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός όσον αφορά Ελλάδα και Κύπρο τόνισε ότι η υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι πιο ισχυρή πλέον, «είμαστε πιο ενωμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ