Κόλαση στο Αφγανιστάν! Επίθεση των Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ

Θέμα χρόνου η επανακατάληψη της χώρας από τους ισλαμιστές!

Must Read

Μαχητές των Ταλιμπάν έπληξαν το αεροδρόμιο της Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν με τουλάχιστον τρεις ρουκέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πλέον οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για τις επιθετικές ενέργειες καθώς ο εκπρόσωπος τους Παραδέχτηκε ότι ο βομβαρδισμός ήταν ενέργεια των Ταλιμπάν, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο στόχος ήταν να ματαιωθούν οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Το αεροδρόμιο της Κανταχάρ έγινε στόχος μας επειδή ο εχθρός το χρησιμοποιούσε ως κέντρο για να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον μας», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ.

Αξιωματούχοι της αφγανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι οι ρουκέτες ανάγκασαν τις αρχές να διακόψουν όλες τις πτήσεις και ότι ο διάδρομος υπέστη μερικές ζημιές. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα.

«Χθες το βράδυ εκτοξεύθηκαν τρεις ρουκέτες στο αεροδρόμιο και δύο από αυτές χτύπησαν στον διάδρομο … Εξαιτίας αυτού, όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο ακυρώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του αεροδρομίου Μασούντ Παστούν.

Ο Παστούν είπε ότι οι εργασίες για την επισκευή του διαδρόμου βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένει ότι το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει αργότερα την Κυριακή.

Οι Ταλιμπάν έχουν ξεκινήσει επί εβδομάδες επιθέσεις στα περίχωρα της Κανταχάρ, προκαλώντας φόβους ότι οι αντάρτες βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάληψης της πρωτεύουσας της επαρχίας. Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι η χώρα θα πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν έως και τον επόμενο χρόνο, εάν δεν υπάρξει αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής και υπαναχώρηση από την απόφαση για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Η αεροπορική βάση του Κανταχάρ είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης και αεροπορικής υποστήριξης που απαιτούνται για να εμποδίσει τους Ταλιμπάν να κατακλύσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε καθώς οι Ταλιμπάν πλησίασαν τις άλλες δύο πρωτεύουσες της επαρχίας – τη Χεράτ στα δυτικά και το Λάσκαρ Γκα στο νότο.

Τα σημαντικά εδαφικά κέρδη των Ταλιμπάν κατά τα τελευταία στάδια της αποχώρησης του αμερικανικού στρατού ήταν σε μεγάλο βαθμό σε αραιοκατοικημένες αγροτικές περιοχές.

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες ασκούν αυξανόμενη πίεση σε αρκετές πρωτεύουσες της επαρχίας και κατέλαβαν βασικά σημεία διέλευσης των συνόρων.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν πάντως επιμένει να υποβαθμίζει τις στρατιωτικές επιτυχίες των Ταλιμπάν, μιλώντας για κατάληψη εδαφών άνευ σημασίας, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες Αφγανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και πυκνώνουν τις τάξεις των Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This