«Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ απειλή για κανέναν»: Γελάνε και οι πέτρες με τη δήλωση του Χουλουσί Ακάρ!

Προκλητικός δήλωσε ότι δεν πρέπει να... παρασυρόμαστε από άλλες χώρες!

Must Read

Έχει χάσει εντελώς την μπάλα η Τουρκία και δεν ξέρει τι να κάνει για να κερδίσει το χαμένο έδαφος, κυρίως στο εσωτερικό της. Γιατί στο εξωτερικό μοιράζει στιγμές γέλιου με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της.

Όπως αυτές που έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας της Γεωργίας και τον υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Απαντώντας λοιπόν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε ότι η Τουρκία «δεν ήταν ποτέ απειλή για κανέναν, αλλά ήταν πάντα ένας αξιόπιστος σύμμαχος»!

Λίγες ώρες μάλιστα πριν το νέο κύκλο των διερευνητικών επαφών, δυναμιτίζει το κλίμα  αποδεικνύοντας ότι η γείτονα δεν αλλάζει:

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η γειτονική μας Ελλάδα, δυστυχώς, συνεχίζει τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειρηνικές μεθόδους, σχέσεις καλής γειτονίας και διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι ειλικρινής ευχή μας να ανοίξουν τα κανάλια διαλόγου με τους σημερινούς συνομιλητές μας, καθώς και με τους προηγούμενους συνομιλητές μας. Είμαστε υπέρ του διαλόγου. Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ και ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε προκλητικά ο Ακάρ, που επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

Αναφέρθηκε και στην παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo, λέγοντας ότι προσπάθησε να… παραβιάσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα! «Δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα προσπάθησε επίμονα να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Κρήτη και τα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Οι δυνάμεις μας έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα», είπε.

Μίλησε και για τις διερευνητικές δηλώνοντας ότι: «Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν θα είναι επωφελές για τη γειτονική μας Ελλάδα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες παρασυρόμενη από κίνητρα και προκλήσεις ορισμένων άλλων χωρών»! Μας κάνει δηλαδή και… μάθημα ο Ακάρ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This