Τουρκικό κρεσέντο μεγαλομανίας, απειλών και αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή  – Ο Ακάρ εκτός ελέγχου!

Και τι δεν είπε το στόμα του...

Must Read

Κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα από το Αζερμπαϊτζάν όπου είχε βρεθεί για τα πανηγύρια της… νίκης (σ.σ. σφαγής των Αρμενίων δηλαδή) των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Χουλουσί Ακάρ επιδόθηκε σε ρεσιτάλ συκοφάντησης της Ελλάδας και εξαπέλυσε βέλη και απειλές κατά πάντων, μιλώντας για… διεθνές δίκαιο!

Όπως μετέφερε η εφημερίδα Milliyet, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας απάντησε σε ερωτήσεις μέσα στο αεροπλάνο. Γι ’αυτό μάλλον και οι τόσες… αναταράξεις στο μυαλό του. Έβαλε μπροστά το ΝΑΤΟ, έστειλε τελεσίγραφο ότι μόνη λύση στο Κυπριακό είναι τα δύο κράτη, υπενθύμισε στους Έλληνες τη Μικρασιατική καταστροφή και άφησε πολλές αιχμές κατά Γαλλίας και ΗΠΑ, από τις οποίες (σ.σ. ΗΠΑ) ωστόσο θέλει να πάρει και μαχητικά.

Ιδού…

Το να επικαλείται η Τουρκία το διεθνές δίκαιο είναι απλά κωμικοτραγικό.

«Όλες οι ενέργειές μας είναι σύμφωνες με το διεθνές και εθιμικό δίκαιο. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά θέλουμε να τα λύσουμε με διαπραγματεύσεις. Όταν συναντήθηκα με τον Γερμανό Υπουργό Άμυνας, του είπα «παρακαλώ δείτε την ιστορία και τους χάρτες, μιλάμε για μια χώρα που έχει τριπλασιαστεί από το 1832’, απαντώντας στους ισχυρισμούς των Ελλήνων ότι ‘οι Τούρκοι είναι επεκτατικοί’.

Προσπαθούν να αποδώσουν τα προβλήματα Τουρκίας-Ελλάδας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ορισμένες δυτικές χώρες προσπαθούν να αναλάβουν ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, ανεξαρτήτως μεγέθους ή ισχύος. Φαίνονται καλοί στην Ελλάδα για να μπουν εδώ μέσα. Θέλουν να πουν ότι υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν να αγνοήσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας.

Αυτά είναι πράγματα που παράγονται από ορισμένα πανεπιστήμια και πολιτικούς στην ΕΕ και δεν συνάδουν με τη νομοθεσία. Η συμφωνία για την περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη είναι ένα σημαντικό βήμα. Αυτό ήταν και υπέρ της Λιβύης. Αυτό που έκανε η Ελλάδα με την Αίγυπτο είναι εντελώς εναντίον της Αιγύπτου. Προσπαθούν να κάνουν κάτι με χώρες της Μέσης Ανατολής, με τη Γαλλία. Λέμε ότι έχουμε επίγνωση των πάντων».

Οι συμφωνίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Γαλλία «βλάπτουν το ΝΑΤΟ»!

Τώρα τον έπιασε ο πόνος τον Ακάρ για το ΝΑΤΟ. Τα χρόνια που η Τουρκία καταστρατηγεί κάθε έννοια συμμαχίας και απειλεί και παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας δεν έχουν σημασία προφανώς για τον Τούρκο ΥΠΑΜ…

«Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα. Μπορεί να γίνει διμερής αμυντική συμφωνία με άλλη χώρα στη συμμαχία στην οποία βρισκόμαστε; Η Ελλάδα το κάνει με τις ΗΠΑ, το κάνει με τη Γαλλία.

Πρώτα από όλα βλάπτει το ΝΑΤΟ. Η ακεραιότητα του ΝΑΤΟ απογυμνώνεται, οδηγώντας σε ρωγμές. Οι συμμαχίες που θα δημιουργηθούν μεταξύ των συμμάχων θα επηρεάσουν αρνητικά το όραμα του ΝΑΤΟ για το νέο περιβάλλον ασφαλείας της δεκαετίας του 2030.

Η αλληλεγγύη και η ασφάλεια μεταξύ των συμμάχων αποτελούν τη βάση της επιτυχίας του ΝΑΤΟ. Το πρόβλημα λύνεται με ειρήνη, διάλογο και σχέσεις καλής γειτονίας, όχι με τέτοιες αναγκαστικές συμμαχίες και επιθετική ρητορική.

Ας μιλήσουμε μαζί και ας λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας. Θέλουμε να τα λύσουμε χωρίς να βλάψουμε το ΝΑΤΟ. Οι αμυντικές συμμαχίες της Ελλάδας είναι επίσης ανησυχητικές για το ΝΑΤΟ».

Σε ότι αφορά την παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, ο Ακάρ δεν θέλησε να της επιδώσει μεγάλη σημασία: «Οι ΗΠΑ δεν είναι εκεί εναντίον μας. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι πρόκειται για πρακτικές εξελίξεις. Παρακολουθούμε».

«Η λύση στην Κύπρο είναι δύο ίσα κράτη»

Αδιαπραγμάτευτη πλέον στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό είναι τα δύο κράτη

«Η άποψη της Τουρκίας για λύση στην Κύπρο είναι ξεκάθαρη. Δύο ίσα, κυρίαρχα, ανεξάρτητα κράτη. Θέλουμε να αναγνωριστεί η τουρκική παρουσία στο νησί. Είμαστε αποφασισμένοι και σε αυτό. Για να υπάρξει λύση πρέπει να το αποδεχτούν αυτό. Μιλάμε για ένα νησί που ζει σε ειρήνη και ηρεμία με αυτόν τον τρόπο. Βλέπουν το νησί σαν δικό τους. Όταν κοιτάμε την ιστορία, το νησί δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία των Ελλήνων».

«Η Ελλάδα έχει ακραία αγάπη για τα εξοπλιστικά»

Οι εξοπλιστικές συμφωνίες της Ελλάδας και πάλι στο στόχαστρο του Ακάρ, ο οποίος… ανησυχεί για τον ελληνικό λαό:

«Επιδιώκουν τον εξποπλισμό με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας. Ονειρεύονται. Αλλά αυτή η αγάπη είναι μια πολύ βλαβερή αγάπη. Δεν είναι δυνατόν να παράσχουν οικονομική στήριξη για τα όπλα που αγόρασαν. Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού. Αυτή η αγάπη για τους εξοπλισμούς δεν χρησιμεύει σε κανέναν. Δεν έχει κανένα νόημα να είναι αριθμητικά ισοδύναμοι με την Τουρκία ούτως ή άλλως».

Και συνέχισε με «ιστορική» αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή: «Γιατί τα μαθηματικά και η ιστορία είναι στη μέση. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9 Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία. Εμείς λέμε να υπάρχει ειρήνη αντί για εξοπλισμός».

Έκανε και προτάσεις και μίλησε για τις ελληνοτουρκικές επαφές: «Ας συναντηθούν οι Υπουργοί Τουρισμού Τουρκίας και Ελλάδας, ας μιλήσουν για το πώς έρχονται περισσότεροι τουρίστες και πώς μπορούν να έρθουν. Είθε ο τουρκικός λαός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν σε ευημερία. Σε στάδιο διαβούλευσης βρίσκονται οι διερευνητικές συνομιλίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Είπαμε να μαζευτούμε και να δουλέψουμε μαζί και ξεκινήσαμε αυτές τις επαφές. Στα πλαίσια των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, πήγαμε δύο φορές στην Αθήνα και μια φορά ήρθαν στην Άγκυρα. Κάναμε και την πρόσκλησή μας για την τέταρτη επαφή μας, τους περιμένουμε στην Άγκυρα».

Οι αιχμές κατά τρίτων χωρών που θέλουν τάχα να… χωρίσουν την Ελλάδα και την Τουρκία είναι συνεχείς από τον Ακάρ: «Θέλουμε διάλογο, λέμε να μιλήσουμε. Αλλά υπάρχει το μίσος που εκτοξεύεται εκεί. Όταν αρχίζει η φιλία, κάποιος επεμβαίνει και η κατάσταση αλλάζει. Βλάπτουν τη φιλία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με τις συνεχείς προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους. Δεν το επιτρέπουν αυτό».

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν»

Και τι δεν είπε το στόμα του μέσα σε αυτό το αεροπλάνο:

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ο εγγυητής της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας και δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Επιπλέον, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος για τους φίλους και συμμάχους του. Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα προκαλούν δυσκολίες στις χώρες τους, την περιοχή και την Τουρκία σύμφωνα με τις προσωπικές φιλοδοξίες τους. Μπλοκάρουν τις λύσεις».

Και συνέχισε το κρεσέντο της μεγαλομανίας: «Στοχεύουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, των ειρηνικών μεθόδων και του διαλόγου.. Είναι ευθύνη του τουρκικού και του ελληνικού λαού να ζήσει με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια κάνοντας δίκαιη χρήση του πλούτου της περιοχής. Ωστόσο, παρ’ όλη την καλοπροαίρετη προσέγγισή μας, βλέπουμε ότι ο γείτονάς μας συνεχίζει να κάνει προβοκάτσια, παράνομες και επιθετικές δηλώσεις. Παλαιότερα η Δύση χρησιμοποιούσε την Ελλάδα. Τώρα η Ευρώπη αντιμετωπίζει ό,τι προβλήματα έχει η Ελλάδα, είναι το ίδιο πράγμα».

«Η ενίσχυση της Τουρκίας είναι και υπέρ του ΝΑΤΟ»

Μιλώντας για τον πόθο της Τουρκίας για αμερικανικά μαχητικά (είτε F-35, είτε F-16) ο Ακάρ πάλι έβαλε στη μέση το ΝΑΤΟ:

«Αυτή η διαδικασία έχει στρατιωτικές, τεχνικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις, θα καθοριστεί ανάλογα. Γιατί στην πραγματικότητα η παράδοση αεροπλάνων είναι μια κατάσταση που ωφελεί και το ΝΑΤΟ. Τα σύνορά μας είναι και σύνορα του ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζουμε την ασφάλεια αυτών των χώρων. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε νέα αεροπλάνα. Με άλλα λόγια, η ενίσχυση της Τουρκίας είναι και υπέρ του ΝΑΤΟ. Το γνωρίζουν και οι ΗΠΑ. Εάν δεν μπορούμε να λάβουμε ενίσχυση, πρέπει να τη βρούμε από άλλες πηγές (σ.σ. Ρωσία). Αυτή η προμήθεια είναι επίσης σημαντική από την άποψη της διαλειτουργικότητας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι εάν συμβεί, θα συμβάλει στη δύναμη της Συμμαχίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This