Τι απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τις φήμες παραίτησής του

Χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής «έναν δικό μας άνθρωπο μέσα από τα σπλάχνα του Φαναρίου»

Must Read

Τα προβλήματα υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά και το εγκώμιο που έπλεξε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, που είναι «δικό του» πνευματικό τέκνο, φούντωσαν τις φήμες περί παραίτησής του.

Αυτές τις φήμες επιχείρησε να διασκεδάσει, αναφέροντας: «Αισθάνομαι πολύ καλά, δόξα τω θεώ. Ήταν μια μικρή περιπέτεια, κράτησε πολύ λίγο χρονικώς. Βέβαια, το επεισόδιο το καρδιακό, αν μπορώ να το ονομάσω έτσι, ήταν κάπως σοβαρό και έπρεπε να γίνει».

Διαβάστε ακόμη: «Πάσα» διαδοχής από τον Βαρθολομαίο!

Εξήγησε πως συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και στις 20 Νοεμβρίου θα είναι στην Αθήνα, για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας του. «Είμαι ευγνώμων στον Άγιο Θεό που με αξίωσε να φτάσω σε αυτό τον σταθμό της εκκλησιαστικής μου ζωής και διακονίας», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και όσον αφορά στον Ελπιδοφόρο σημείωσε ότι από την επίσκεψή του κρατά την ζωντάνια της ομογένειας, την οποία καμαρώνει για τα επιτεύγματά της, χαρακτηρίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής «έναν δικό μας άνθρωπο μέσα από τα σπλάχνα του Φαναρίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This