Αμερικανικό δικαστήριο: Η υποχρέωση εμβολιασμού «υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης»

«Απειλεί να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στην ελευθερία των πολιτών που διστάζουν (...) οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της εργασίας τους και του εμβολιασμού τους».

Must Read

Πριν από μια εβδομάδα ένα ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ «πάγωσε» την εντολή του Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με την οποία όλες οι επιχειρήσεις με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους (τουλάχιστον 80 εκατ. Αμερικανοί) θα πρέπει να απαιτούν εμβολιασμούς κατά της COVID-19, ή εβδομαδιαία τεστ, απόφαση που επικυρώθηκε και από τρεις εφέτες της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι έκριναν ότι η υποχρέωση εμβολιασμού «υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης».

Υποχρέωση η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αφορά πάνω από τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού της χώρας και την οποία το δικαστήριο επέκρινε, χαρακτηρίζοντάς τη «εκπληκτικά ευρεία».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν αποφάνθηκε επί της ουσίας, το μέτρο αυτό ενδέχεται να μην είναι συνταγματικό.

«Απειλεί να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στην ελευθερία των πολιτών που διστάζουν (…) οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της εργασίας τους και του εμβολιασμού τους», τόνισε ο δικαστής Κουρτ Ντ. Ένγκελχαρτ.

«Από την οικονομική αβεβαιότητα έως τις διαμάχες στον χώρο της εργασίας, το φάσμα και μόνο αυτής της υποχρέωσης έχει συμβάλει να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αναρίθμητοι πολίτες τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο δικαστής.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει αρκετές πολιτείες –Τέξας, Λουιζιάνα, Νότια Καρολίνα, Γιούτα, Μισισίπι–, πολλές επιχειρήσεις και θρησκευτικές οργανώσεις.

Παρότι πρόκειται απλά για αναστολή σε αυτή τη φάση, η απόφαση αυτή αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τον Μπάιντεν, που μόλις κατήγαγε την πρώτη του μεγάλη νομοθετική νίκη, με την υιοθέτηση την περασμένη εβδομάδα από το Κογκρέσο του σχεδίου του για τις επενδύσεις σε υποδομές.

Στα μέσα Νοεμβρίου, περίπου το 68% του αμερικανικού πληθυσμού –το 81% των ενηλίκων– είχε λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This