Σκηνές χάους και στις Βρυξέλλες από τα βίαια επεισόδια για τα περιοριστικά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων

Με την έγκριση του δήμου η διαδήλωση περίπου 35.000 ατόμων

Must Read

Σε αναβρασμό σήμερα το κέντρο των Βρυξελλών, καθώς, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά των υγειονομικών μέτρων, στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν περίπου 35.000 διαδηλωτές, προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, αλλά και την εφαρμογή του υγειονομικού πιστοποιητικού «Covid Safe Ticket», αλλά και την απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους σε μέρη όπως εστιατόρια και μπαρ, με τη διαδήλωση, η οποία ονομάστηκε «Μαζί για την ελευθερία», να ξεκινά γύρω στις 3 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στον σταθμό Bruxelles-Nord.

https://twitter.com/newsblogmedia/status/1462440978581704705

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές έστησαν  δεκάδες οδοφράγματα στους δρόμους και εκτόξευσαν πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας, η οποία απάντησε με κανόνια νερού και «βροχή» από δακρυγόνα. Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν, μεταξύ άλλων, πολλά αστυνομικά οχήματα να βανδαλίζονται.

Η σημερινή διαδήλωση, μάλιστα, υπόκειντο στην έγκριση του δήμου των Βρυξελλών και καθορίστηκε μια διαδρομή στη «rue de la Loi», στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες. Στον τερματισμό είχε στηθεί εξέδρα για να γίνουν ομιλίες. «Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», τονίζουν οι διοργανωτές στη δήλωσή τους. Το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι «Φτάνει!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This