Imperial College: Η μετάλλαξη Όμικρον έχει 40-45% μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας από τη Δέλτα

Ενώ οι μελέτες είναι σε εξέλιξη, οι κυβερνήσεις σπεύδουν να περιορίσουν πάλι τους πολίτες τους

Must Read

Αφού αναλύθηκαν δεδομένα από όλα τα επιβεβαιωμένα με PCR κρούσματα κορωνοϊού στην Αγγλία με ημερομηνίες τελευταίας δοκιμής μεταξύ 1ης και 14ης Δεκεμβρίου, το Imperial College βρήκε πως υπάρχουν στοιχεία μείωσης του κινδύνου νοσηλείας για την Όμικρον σε σχέση με τις λοιμώξεις από τη Δέλτα, κατά μέσο όρο σε όλα τα περιστατικά κατά την περίοδο της μελέτης.

Οι ερευνητές ανέφεραν συγκεκριμένα ότι ο κίνδυνος οποιασδήποτε επίσκεψης σε νοσοκομείο για όσους προσβλήθηκαν από την Όμικρον είναι κατά 20-25% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που μολύνθηκαν από τη Δέλτα και αναλύουν για το πώς προκύπτει το 40-45%: «Η έκταση της μείωσης είναι ευαίσθητη στα κριτήρια συμπερίληψης που χρησιμοποιούνται για περιπτώσεις και νοσηλεία, καθώς κυμαίνεται από 20-25% όταν χρησιμοποιείται οποιαδήποτε παρουσία στο νοσοκομείο ως τελικό σημείο και 40-45% όταν χρησιμοποιείται νοσηλεία διάρκειας 1 ημέρας ή περισσότερο».

Σημείωσαν ωστόσο ότι η μείωση των νοσηλειών πρέπει να εξισορροπηθεί με τον μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την Όμικρον, επειδή μειώνεται η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια και η φυσική ανοσία.

Σε γενικές γραμμές πάντως, όπως αναφέρει η μελέτη του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου, «οι εκτιμήσεις μας υποδηλώνουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον 2 δόσεις εμβολίου, παραμένουν ουσιαστικά προστατευμένα έναντι της νοσηλείας, ακόμη και αν η προστασία έναντι της μόλυνσης έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό έναντι της παραλλαγής Όμικρον».

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη του College:

2021-12-22-COVID19-Report-50

Σε μια μελέτη, από τη Νότια Αφρική, που ανακοινώθηκε νωρίτερα, ανέφερε ότι όσοι διαγνώστηκαν στη χώρα με την μετάλλαξη Όμικρον από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, είχαν 80% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο, από εκείνους που είχαν προσβληθεί από κάποια άλλη παραλλαγή κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This