Σοκ: Τυλίχθηκε στις φλόγες μόλις οι αστυνομικοί τον «χτύπησαν» με τέιζερ! Είχε «λουστεί» με αντισηπτικό

Ο 29χρονος άνδρας πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου αφότου πέρασε έξι εβδομάδες σε τεχνητό κώμα...

Must Read

Η Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δημοσιοποίησε πλάνα ενός άνδρα που τυλίχθηκε στις φλόγες, αφότου τον «χτύπησαν» με τέιζερ οι αστυνομικοί μέσα σε τμήμα στα βόρεια της Πολιτείας τον Οκτώβριο, ένα περιστατικό που οδήγησε στον θάνατό του.

Το φρικιαστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τα μέλη του αστυνομικού τμήματος Catskill (στην κομητεία Greene) να φεύγουν τρέχοντας, αφήνοντας τον άνδρα να προσπαθεί απεγνωσμένα να σβήσει τις φλόγες που τυλίγουν το πάνω μέρος του σώματός του και το κεφάλι του.

Ο Τζέισον Τζόουνς 29 ετών, πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο στο Σύρακιουζ, αφού πέρασε έξι εβδομάδες σε τεχνητό κώμα. Το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς, ερευνά τον θάνατό του.

https://twitter.com/nypost/status/1479648705728987140

Όπως καταγράφεται στο βίντεο, ο Τζόουνς «έλουσε» τον γυμνό κορμό και τα μαλλιά του με απολυμαντικό χεριών από ένα μεγάλο μπουκάλι που βρισκόταν σε ένα τραπέζι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, τρεις αξιωματικοί προχωρούν προς το μέρος του. Ένας από αυτούς τραβά το τέιζερ και ρίχνει στον 29χρονο, ο οποίος βρίσκεται εκτός πλάνου.

Ο Τζόουνς τυλίγεται στη συνέχεια στις φλόγες και επιστρέφει στο πλάνο, καθώς κυλιέται στο πάτωμα. Το στήθος, η πλάτη και το κεφάλι του καίγονται.

https://twitter.com/lawcrimenews/status/1479539443178643458

Οι τρεις αστυνομικοί έφυγαν τρέχοντας και άφησαν τον Τζόουνς μόνο να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά, έχοντας κυλιστεί στο έδαφος και χτυπώντας το κεφάλι του με τα χέρια του για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Καθώς ο 29χρονος είναι στο πάτωμα, έχει καεί σοβαρά και ουρλιάζει από αγωνία, ο αξιωματικός που χρησιμοποίησε το όπλο αναισθητοποίησης επιστρέφει στο δωμάτιο και φαίνεται να προσπαθεί να πιάσει τα χέρια του Τζόουνς πίσω από την πλάτη του καθώς αυτός ήταν ξαπλωμένος στο πάτωμα.

Στον άτυχο άνδρα δεν μπήκαν ποτέ χειροπέδες και ένας πολίτης του οποίου το πρόσωπο εμφανίζεται θολό στο βίντεο, μπήκε στο σταθμό για να τον αγκαλιάσει. Πέρασαν περίπου άλλα 15 λεπτά πριν εμφανιστεί ένας νοσηλευτής και απομακρύνει τον Τζόουνς με φορείο για να λάβει θεραπεία, σύμφωνα με το βίντεο.

Πέθανε αφού πέρασε 47 ημέρες σε αναπνευστήρα επειδή οι πνεύμονές του είχαν καεί τόσο πολύ που δεν μπορούσε να απορροφήσει οξυγόνο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Albany Times-Union.

«Ο Τζέισον ήταν άοπλος, στο αστυνομικό τμήμα και δεν απείλησε κανέναν όταν η αστυνομία τον χτύπησε με 50.000 βολτ ηλεκτρικού ρεύματος και τον πυρπόλησε», είπε στην εφημερίδα ο Κέβιν Λούιμπραντ, δικηγόρος της οικογένειας Τζόουνς. «Αντί να βοηθήσουν τον Τζέισον, οι αστυνομικοί έτρεξαν έξω από το δωμάτιο, έκλεισαν την πόρτα και τον άφησαν να καεί».

Ένας εμπειρογνώμονας που εκπαιδεύει τους αστυνομικούς για τη χρήση βίας φέρεται να είπε ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ποτέ τέιζερ σε άτομο που εκτέθηκε σε εύφλεκτα υγρά.

*πηγή: nypost.com – φωτό: πλάνα βίντεο από ag.ny.gov

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This