Βραζιλία: Οργή για τα εγκλήματα μίσους – «Έχουμε έναν Τζορτζ Φλόιντ κάθε 23 λεπτά»

Οργή για τον θάνατο του εργάτη

Must Read

Το σοκαριστικό βίντεο από τη φρικτή δολοφονία ενός Κονγκολέζου έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη: Τον σκότωσαν στο ξύλο επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους αύριο, Σάββατο, για να διαμαρτυρηθούν για τη στυγερή ρατσιστική δολοφονία ενός νεαρού κονγκολέζου πρόσφυγα.

Ένας Τζορτζ Φλόιντ κάθε 23 λεπτά

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για πόλεις όπως το Σάο Πάολο, το Ρεκίφε, το Μπέλο Χοριζόντε και το Πόρτο Αλέγκρε.

Ο Ντάγκλας Μπέλτσιορ, ηγέτης του δικτύου Coalizão Negra Por Direitos δήλωσε στον Guardian: «Οι βάρβαρες δολοφονίες των μαύρων ανθρώπων είναι ντροπιαστικά συχνές στη Βραζιλία… Εδώ έχουμε έναν Τζορτζ Φλόιντ κάθε 23 λεπτά σχεδόν. Έχουμε έναν Μοϊσέ κάθε 23 λεπτά. Μας δολοφονούν διαρκώς».

Σκουπίζοντας τα δάκρυα από τα μάτια του, ο Μπελτσιόρ αρνήθηκε ότι η Βραζιλία αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για τους μαύρους πρόσφυγες: «Η εικόνα που πουλάμε για τη Βραζιλία είναι ένα ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι είμαστε μια μητέρα που προσφέρει καταφύγιο. Η Βραζιλία είναι μια χώρα φυλετικού πολέμου. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι πόλεμος – μαύροι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα. Είναι ένα καθεστώς τρόμου – και είμαστε υποχρεωμένοι να το ξεσκεπάσουμε».

Σιγή Μπολσονάρου

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, διατηρεί κατοικία λίγα λεπτά από τη σκηνή του εγκλήματος. Όμως ακόμη δεν έχει σχολιάσει τη δολοφονία του Καμπαγκάμπε, παρόλο που εντωμεταξύ έχει βρει χρόνο να σχολιάσει τη μάχη του… Spotify με την παραπληροφόρηση γύρω από την πανδημία.

Αντιθέτως, ο πρώην πρόεδρος, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα καταδίκασε τη «δειλή δολοφονία». «Δεν είναι φυσιολογικό. Δεν είναι ανθρώπινο. Είναι το αποτέλεσμα μιας χώρας που κυβερνάται από έναν φασίστα», είπε κατηγορώντας ευθέως την ακροδεξιά πολιτική του Μπολσονάρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This