Μπήκαν στο Κίεβο οι Ρώσοι – Ολομέτωπη επίθεση με ελικόπτερα που «χτυπούν» τα αεροδρόμια

«Έκρυψαν» τον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας τα ρωσικά ελικόπτερα - Eπιχείρηση πάνω από το Αεροδρόμιο Αντόνοβ

Must Read

Ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 επιχειρούν αυτή την ώρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ χτύπησαν και το αεροδρόμιο της Μελιτόπολης.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1496835488476499975

Το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την βάση της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας, είναι επίδειξη δύναμης αλλά και απόδειξη ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας έχει καταστραφεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής μεθοριακής φρουράς, ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου από την Λευκορωσία για να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους Grad σε στρατιωτικούς στόχους. Την ίδια ώρα το ουκρανικό μέτωπο στο Κέρσον έχει καταρρεύσει πλήρως, ρωσικά στρατεύματα έχουν φτάσει στον Δνείπερο και οι δυνάμεις έχουν μπει τουλάχιστον 130 χλμ μέσα στην ενδοχώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=Cpj24zULuqY

Για παρουσία αρκετών ελικοπτέρων που πετούν ομαδικά σε χαμηλό ύψος στα προάστια του Κιέβου κάνει λόγο δημοσιογράφος του AFP, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πτήση ξεκίνησε από τη γειτονική Λευκορωσία.

Ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν περικυκλώσει την Ουκρανία, ενώ σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στις περιοχές Σούμι, Χάρκοβου, Χερσώνας και Οδησσού και σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες είχαν εγκαταλείψει όλες τις εγκαταστάσεις στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία  ένα ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε και πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

https://www.youtube.com/watch?v=5l95dNagSC4

Εκρήξεις στο Κίεβο- Ρωσικά ελικόπτερα «χτύπησαν» στρατιωτικό αεροδρόμιο

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χωριό Λιπέτσκε της Οδησσού και τουλάχιστον 6 έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μπρόβαρι που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ρωσικά ελικόπτερα επιτέθηκαν στο Γκοστόμελ, ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τρία από αυτά.

Παράλληλα ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι φαίνεται μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στο κέντρο του Κιέβου.

Κρεμλίνο: «Η στρατιωτική επιχείρηση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί»

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί ανάλογα με τα αποτέλέσματά της, ενώ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποκοπεί πίσω από ένα σιδηρούν παραπέτασμα και υποστήριξε πως η Ουκρανία πρέπει να γίνει μια ουδέτερη χώρα όπου δεν αναπτύσσονται επιθετικά όπλα.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς αξιολογεί τον κίνδυνο η Ρωσία να τεθεί πίσω από ένα σιδηρούν παραπέτασμα λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Είναι απλώς αδύνατο να αποκοπεί μια χώρα όπως η Ρωσία με ένα σιδηρούν παραπέτασμα».

Ο Πεσκόφ είπε πως η διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει και από τα αποτελέσματά της και πως η επίθεση ιδανικά θα εκκαθαρίσει τη χώρα από τους «ναζί» και θα «εξουδετερώσει» το στρατιωτικό δυναμικό του Κιέβου.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως κανείς δεν μιλάει για κατοχή της Ουκρανίας και πως είναι «απαράδεκτο» να χρησιμοποιείται η λέξη στο πλαίσιο της ρωσικής επιχείρησης. Είπε πως η απόφαση για την επίθεση στην Ουκρανία «υπαγορεύθηκε από την έγνοια για το μέλλον» της Ρωσίας, που ζητούσε επί εβδομάδες από τους Δυτικούς να υποσχεθούν ότι το Κίεβο δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες για τις απαιτήσεις της αυτές, αν οι τελευταίοι είναι «έτοιμοι να τις συζητήσουν».

Ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία έχει δημιουργήσει αρκετά εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεταβλητότητα της αγοράς και είπε πως η «συναισθηματική» αντίδραση της χρηματαγοράς στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εξισορροπηθεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η αντίδραση θα είναι όσο το δυνατό πιο σύντομη.

Το ρούβλι έπεσε σε ιστορικό χαμηλό σήμερα καθώς η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε παρεμβάσεις αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν στην Ουκρανία, μια κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Ρωσία: Προειδοποιεί τα μέσα ενημέρωσης να ελέγχουν την εγκυρότητα αυτών που δημοσιεύουν

Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να ελέγχουν την εγκυρότητα αυτών που μεταδίδουν σχετικά με την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και να δημοσιεύουν μόνο πληροφορίες από επίσημες ρωσικές πηγές.

Η Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι η διασπορά ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο θα οδηγήσει στην άμεση επιβολή περιοριστικών μέτρων. «Τονίζουμε ότι συγκεκριμένα ρωσικές επίσημες πηγές πληροφόρησης είναι εκείνες που έχουν και διανέμουν αξιόπιστες και επικαιροποιημένες πληροφορίες», αναφέρει η Roskomnadzor.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This