Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων – Τι συμφώνησαν Ουκρανία-Ρωσία

Έρχεται και τρίτος γύρος - Κοινό σημείο η εκκένωση των περιοχών από αμάχους

Must Read

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο, με τις συζητήσεις να διαρκούν περίπου 3,5 ώρες.

Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν ότι πρέπει να εκκενωθούν όλες οι περιοχές από αμάχους με πιθανό σενάριο την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα αθώα θύματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μικχάιλο Ποντόλιακ σε ανάρτησή του στο Twitter, ο δεύτερος γύρος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε, χωρίς όμως να έχουν επιτευχθεί όσα ζήτησε η χώρα του. Όπως ανέφερε «υπάρχει λύση μόνο για την οργάνωση ανθρωπιστικών διαδρόμων».

«Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ουκρανία συζήτησαν λεπτομερώς ανθρωπιστικά, στρατιωτικά ζητήματα και το θέμα μιας μελλοντικής πολιτικής διευθέτησης» δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, όπως αναφέρει το TASS. Ο ίδιος έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο ανάμεσα στις αντιπροσωπείες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τρίτο γύρο συνομιλιών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο χρόνος και η τοποθεσία.

Θρίλερ με τις καθυστερήσεις

Υπενθυμίζεται ότι από χθες οι διαπραγματεύσεις είχαν εξελιχθεί σε θρίλερ, καθώς υπήρχαν καθυστερήσεις και αναβολές, με πολλούς να εκφράζουν φόβους ότι οι συνομιλίες θα ματαιωθούν. Τελικά, οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συναντηθούν στο «Σπίτι του Κυνηγού», στο ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Belovezhskaya Pushcha, στη δυτική Λευκορωσία, εκεί όπου υπογράφηκαν οι συμφωνίες για τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

https://twitter.com/rianru/status/1499398175978708997

https://twitter.com/Ashi_IndiaToday/status/1499382877863411715

Φωτογραφίες από τον χώρο, έδωσε στη δημοσιότητα και το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

Ζελένσκι: «Δεν θα παραδοθώ»

Νωρίτερα σε διάγγελμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εμφανιζόμενος ως νέος Τσώρτσιλ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί: «Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος» είπε και κατηγόρησε τους Ρώσους ότι βομβαρδίζουν αμάχους. «Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;» δήλωσε. Απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι θέλει να μιλήσει μαζί του αλλά αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πούτιν: «Βάζουν τους άμαχους για ασπίδα»

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ρώσος πρόεδρος σε νέο διάγγελμα του, κατηγόρησε τους Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους πολίτες σαν ασπίδα: «Βάζουν πυροβόλα μέσα σε αστικό ιστό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων. Βάζουν τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία» δήλωσε. «Μόνο ναζί πολεμούν έτσι» σχολίασε και πρόσθεσε ότι Ουκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν όσους προσπαθούν να διαφύγουν.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί καμία απειλή: «Κανένας δεν θα μας απειλήσει, ούτε με πυρηνικά. Είμαστε ένας περήφανος λαός, με περήφανο στρατό. Θα κάνουμε πάντοτε ότι πρέπει για να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων. Προστατεύουμε τις οικογένειες, τα παιδιά, την παιδεία και την υγεία. Θα είμαστε στο πλευρό όσων υπέφεραν από την επιχείρηση στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This