Νέες εκκωφαντικές εκρήξεις στο Κίεβο την ώρα της κοινής συνέντευξης Τύπου Ζελένσκι – Γκουτέρες!

Για πλήγματα σε αποθήκες όπλων και καυσίμων έκανε λόγο το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Must Read

Δύο νέες εκκωφαντικές εκρήξεις συντάραξαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, με τις αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για μια νέα πυραυλική επίθεση της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες περί του τι προκάλεσε τις εκρήξεις να παραμένουν συγκεχυμένες.

Τις εκρήξεις στο Κίεβο, πάντως, επιβεβαιώνει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο και μεταδίδει ο λογαριασμός του ουκρανικού μέσου, Kyiv Independent. «Ο εχθρός χτύπησε στο Κίεβο. Υπήρξαν δύο χτυπήματα στην περιοχή Σεφτσενκιβσκί. Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται στο σημείο. Οι πληροφορίες για θύματα επεξεργάζονται διαρκώς», δήλωσε ο Κλίτσκο, και αναμετάδωσαν τα διεθνή μέσα.

Εξάλλου, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με πλάνα πυραύλων που εκτοξεύονται κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας, χωρίς, πάντως, να διαπιστώνεται –για την ώρα– η γνησιότητά τους. Δημοσιογράφοι του AFP που βρέθηκαν σε πληγείσα περιοχή του Κιέβου, έκαναν λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στο σημείο είχαν αναπτυχθεί σωστικά συνεργεία και αστυνομικοί.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1519738622727143424

https://twitter.com/RoyalIntel_/status/1519743874503266306

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν την ώρα της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στο Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον τελευταίο να εστιάζει, μεταξύ άλλων, στην χαλυβουργία Αζοφστάλ και στις προσπάθειες εκκένωσης των αμάχων. «Στην παρούσα φάση, μπορώ μόνο να σας πω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί (η εκκένωση). Δεν πρόκειται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο που θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα», είπε σχετικά ο Γκουτέρες.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω –όπως και οι συγγενείς όσων έχουν εγκλωβιστεί στο (στο εργοστάσιο χάλυβα) Azovstal –ότι ο γενικός γραμματέας (του ΟΗΕ) κι εμείς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

«Αντικρίζοντας αυτή τη φρίκη αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να γίνει έρευνα σε βάθος και καταλογισμός ευθυνών. Χαίρομαι που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει επιληφθεί», τόνισε ο Αντόνιο Γκουτέρες κατά την επίσκεψή του σε Ιρπίν, Μπούτσα και Μποροντιάνκα, αντικρίζοντας τα κατεστραμμένα κτήρια και τους ομαδικούς τάφους και αναφερόμενος στις έρευνες που γίνονται για πιθανά εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας.

Κουλέμπα: Η Ρωσία επιδεικνύει ξανά τη βάρβαρη στάση της απέναντι στον κόσμο

«Η Ρωσία έπληξε το Κίεβο με πυραύλους την ίδια ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πετκόφ, επισκέπτονται την πρωτεύουσά μας. Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας, η Ρωσία επιδεικνύει για άλλη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους και κατέστρεψαν έξι αποθήκες όπλων και καυσίμων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης άλλες 76 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια αντίδραση του Κιέβου στις ρωσικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

«Διαίρεση» της Ουκρανίας σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και η Πολωνία

Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία ότι σχεδιάζουν να εξασφαλίσουν μια σφαίρα επιρροής στην Ουκρανία.

Ο Ναρίσκιν επικαλέσθηκε αδημοσίευτες πληροφορίες, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και η Πολωνία, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν τον έλεγχο της Πολωνίας σε ένα τμήμα της δυτικής Ουκρανίας. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας της Ρωσίας, η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία εκπονούν σχέδια για να εγκαθιδρύσουν έναν αυστηρό στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο επί των ιστορικών της κτήσεων στην Ουκρανία», δήλωσε ο ο επικεφαλής της υπηρεσίας, σε μια σπάνια ανακοίνωση της SVR.

Η SVR αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν με την Πολωνία ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο «ειρηνευτικές δυνάμεις» της Πολωνίας χωρίς εντολή του ΝΑΤΟ θα μπουν σε τμήματα της δυτικής Ουκρανίας, όπου οι πιθανότητες μιας αντιπαράθεσης με τις ρωσικές δυνάμεις είναι μικρές. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει άμεσα τις δηλώσεις που έκανε ο Ναρίσκιν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This