Κούβα: Στους 42 «ανέβηκαν» οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο «Saratoga»

Ανάμεσά τους και ένας Ισπανός τουρίστας, ο οποίος, ως φαίνεται, έτυχε να περνά από το σημείο, την ώρα της έκρηξης

Must Read

Δύο ακόμη θύματα της φονικής έκρηξης που έπληξε το «Saratoga» ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια του ιστορικού, 5άστερου ξενοδοχείου στην Αβάνα της Κούβας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 42.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Κούβας, νεκροί ανασύρθηκαν μια 77χρονη και ένας 55χρονος, ενώ 53 συνολικά ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξης, λόγω διαρροής αερίου, 17 εκ των οποίων εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Μεταξύ των θυμάτων, όπως επιβεβαίωσαν και οι κουβανικές Αρχές είναι και ένας Ισπανός τουρίστας, ο οποίος, ως φαίνεται, έτυχε να περνά από το σημείο, την ώρα που συνέβη η έκρηξη, ενώ ακόμη ένας λέγεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Οι πρώτοι τέσσερις όροφοι του 5άστερου ξενοδοχείου καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που οι εγκαταστάσεις ανεφοδιάζονταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο(…), αναστατώνοντας την κουβανική πρωτεύουσα. Από τους 51 υπαλλήλους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξης, 23 βρήκαν τον θάνατο, τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο και 22 έλαβαν εξιτήριο, δήλωσε σήμερα ο Ρομπέρτο Ενρίκε Καλτσαντίγια, εκπρόσωπος της τουριστικής επιχείρησης Gaviota, ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο, η τύχη τριών ακόμη υπαλλήλων, δύο σερβιτόρων και ενός μάγειρα, εξακολουθεί να αγνοείται.

Το αγαπημένο ξενοδοχείο του διεθνούς τζετ σετ

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της παλιάς Αβάνας, που ήταν κλειστό τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας Covid-19, ετοιμαζόταν να ανοίξει ξανά για το κοινό χτες Τρίτη, ύστερα από εργασίες ανακαίνισης. Ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993.

Ανακαινίστηκε και έγινε κατάλυμα πέντε αστέρων το 2005. Διέθετε 96 δωμάτια, δύο εστιατόρια και πισίνα στην οροφή, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε υποδεχθεί αρκετές διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ και τη Μαντόνα ως την Μπιγιονσέ και τον Jay-Z.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This