Οπλισμένοι «ως τα μπούνια» στις ΗΠΑ: Περισσότερα τα όπλα από τους πολίτες!

Υπάρχουν 120 όπλα για κάθε 100 Αμερικανούς!

Must Read

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου τα όπλα των πολιτών ξεπερνούν τους ανθρώπους, σύμφωνα με την έρευνα του Small Arms Survey (SAS) με έδρα την Ελβετία.

Είναι επίσης η μόνη χώρα όπου συμβαίνει τουλάχιστον ένας μαζικός πυροβολισμός κάθε χρόνο, ανέφερε το CNN επικαλούμενο την έρευνα.

Υπάρχουν 120,5 όπλα για κάθε 100 Αμερικανούς, ανέφερε η έκθεση, στοιχεία τα οποία είναι σοκαριστικά, υπό τη σκιά της μαζικής επίθεσης στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Τέξας την Τρίτη, που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους, 19 εκ των οποίων παιδιά.

Οι νήσοι Φώκλαντ έρχονται μετά τις ΗΠΑ με εκτιμώμενα 62 όπλα ανά 100 άτομα και η διαλυμένη από τον πόλεμο Υεμένη, έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό κατοχής όπλων, με 53 όπλα ανά 100 άτομα.

Αντίθετα, σε ορισμένες χώρες, όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε γύρω στο 0,2 σχεδόν μηδενικό.

Η έρευνα της SAS εκτιμά ότι οι Αμερικανοί κατέχουν 393 εκατομμύρια από τα 857 εκατομμύρια πολιτικά όπλα που είναι διαθέσιμα και αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί στο 46% της παγκόσμιας ιδιοκτησίας πολιτικών όπλων.

«Μοναδικό αμερικανικό φαινόμενο»

Η έρευνα εφιστά επίσης την προσοχή στο θέμα ότι οι τακτικοί μαζικοί πυροβολισμοί (mass shootings) είναι «ένα μοναδικά αμερικανικό φαινόμενο».

Ο μαζικός πυροβολισμός αναφέρεται σε γεγονότα στα οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εξαιρουμένου του δράστη και ο ορισμός δεν περιλαμβάνει εγκληματική δραστηριότητα που βασίζεται στο κέρδος, ενδοοικογενειακές δολοφονίες και βία που επιχορηγείται από το κράτος.

Η έκθεση του CNN σημείωσε ότι τέσσερις στους 100.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ ήταν θύματα ένοπλης βίας το 2019, που είναι 18 φορές το μέσο ποσοστό σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Ενώ ο πληθυσμός των ΗΠΑ αντιστοιχούσε στο 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι αυτοκτονίες με πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ ανέρχονται στο 44% των παγκόσμιων αυτοκτονιών με πυροβόλο όπλο το 2019, ανέφερε ακόμα.

Τουλάχιστον ένας μαζικός πυροβολισμός έλαβε χώρα στις μισές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου μεταξύ 1998 και 2009, αλλά δεν συνέβησαν περισσότερα από οκτώ περιστατικά σε καμία ανεπτυγμένη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια (στοιχεία για 1998-2020), περισσότεροι από 100 μαζικοί πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις ΗΠΑ και πάνω από 2.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα αυτών των πυροβολισμών.

Περίπου το 44% των Αμερικανών ενηλίκων ζει σε νοικοκυριά με όπλο

Η έκθεση ανέφερε, επικαλούμενη έρευνα που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2020, ότι περίπου το 44% των ενηλίκων των ΗΠΑ ζει σε ένα σπίτι με όπλο και περίπου το ένα τρίτο κατέχει ένα όπλο.

Οι ΗΠΑ είναι μία από τις τρεις χώρες όπου οι πολίτες τους έχουν συνταγματικό δικαίωμα να φέρουν ή να έχουν όπλο, ενώ στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα (οι άλλες δύο χώρες) το ποσοστό κατοχής όπλων είναι σχεδόν το ένα δέκατο του αντίστοιχου των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This