Η Γαλλία ζητά από το Ιράν να απελευθερώσει τα δύο ελληνικά τάνκερ

Must Read

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ιρανικές αρχές να απελευθερώσουν τα δύο ελληνικά τάνκερ που κατασχέθηκαν στον Περσικό Κόλπο, μετά το ρεσάλτο των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

«Η κατάσχεση από το Ιράν δύο πετρελαιοφόρων υπό ελληνική σημαία στα ύδατα του Κόλπου αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων το γαλλικό ΥΠΕΞ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων τους.

ελληνικά τάνκερ Ιράν

Θυμίζουμε ότι τα ελληνικά τάνκερ κατελήφθησαν στον Περσικό Κόλπο την Παρασκευή, μέρες αφότου η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι θα παραδώσει στην Ουάσιγκτον ιρανικό πετρέλαιο που είχε κατασχέσει από ρωσικό (ουσιαστικά) τάνκερ υπό ιρανική σημαία στην Κάρυστο.

«Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως τα πληρώματα και τα πλοία. Η Γαλλία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προστατεύουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια στη θάλασσα. Καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως τις ενέργειές του που αντιβαίνουν σε αυτούς τους κανόνες», ανέφερε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This