«Κολλητός» του Ερντογάν «κέρδισε» τον διαγωνισμό για την αποκατάσταση της Αγια-Σοφιάς

Πρώτα τη βανδάλισαν και τώρα λένε θα την αποκαταστήσουν – 23εκατ. τουρκικές λίρες θα πάρει το φιλαράκι του Τούρκου Προέδρου

Must Read

Στον στενό φίλο του Ταγίπ Ερντογάν, Μουχαρέμ Χιλμί Σεναλπ, δόθηκε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της εμβληματικής Αγίας Σοφίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Birgün.

Ο διαγωνισμός αναστήλωσης πήγε στην επιχειρηματική συνεργασία τριών εταιρειών, τις Hassa Architecture, Iras Yapı και Adamak Restoration, έναντι 23 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών και η σύμβαση υπογράφηκε στις 21 Ιανουαρίου. Οι εταιρείες κλήθηκαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες αποκατάστασης και τα έργα προετοιμασίας έως τον Ιανουάριο του 2024.

Ο Μουχαρέμ Χιλμί Σεναλπ, αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης της Hassa Architecture Company, μιας από τις τρεις εταιρείες στις οποίες ανατέθηκε ο διαγωνισμός, είναι στενός φίλος του Τούρκου Προέδρου.

Η Hassa Architecture Company έχει λάβει μέχρι στιγμής προσφορές εκατομμυρίων λιρών από δημόσιους φορείς. Έχει «κερδίσει» 19 ξεχωριστούς διαγωνισμούς αξίας 114,2 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών από δημόσιους φορείς μεταξύ 2011 και 2021.

Έλαβε επίσης αρκετούς διαγωνισμούς από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης και τις θυγατρικές του όταν ο δήμος διοικούνταν από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Έλαβε συγκεκριμένα 11 διαγωνισμούς συνολικά από τον δήμο επί ΑΚΡ.

*πηγή φωτογραφίας: www.duvarenglish.com

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This