Πρόβα για απόβαση στα νησιά κάνουν οι Τούρκοι με την άσκηση EFES 2022

Καθηγητής Ιωάννης Μάζης: «Ο Ερντογάν θα πάρει τέτοια απάντηση που θα την θυμάται διά βίου»

Must Read

Ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας οι Τούρκοι, οι οποίοι μετά τις αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και τις ευθείες απειλές στην Ελλάδα, πλέον πραγματοποιούν άσκηση για απόβαση σε νησιά!

Πρόκειται για την άσκηση «EFES 2022»,  η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στον κόλπο της Σμύρνης, με τους συμμετέχοντες να εκπαιδεύονται για το σενάριο της απόβασης σε νησιά. Η άσκηση περιλαμβάνει αποβατικές και αεροκίνητες ενέργειες, πραγματικά πυρά, αλλά και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

Την ίδια ώρα το Τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας «βομβαρδίζει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνονται οπλίτες να μεταβαίνουν με φουσκωτά σε απομακρυσμένες παραλίες νησιών και βραχονησίδων, έχοντας παρατεταμένα τα όπλα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο κυβερνητικός εταίρος πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν την άσκηση το πρωί της Πέμπτης, στη Σμύρνη.

Είναι βέβαιο ότι ο «Σουλτάνος» θα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας και θα επιτεθεί ξανά στην Ελλάδα, με το γνωστό «τροπάριο» της αποστρατικοποίησης, απειλώντας την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άσκηση, συμμετέχουν στρατιωτικά πληρώματα από 37 χώρες, ανάμεσα τους και οι ΗΠΑ! Οι Αμερικάνοι που χειροκρότησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και ετοιμάζονται να αναβαθμίσουν τον στόλο των τουρκικών F-16, συμμετέχουν στην «EFES 2022» με το αποβατικό USS Arlington και την 22η Μονάδα Πεζοναυτών.

Μεταξύ άλλων, στην άσκηση συμμετέχουν η Γαλλία, η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Ιταλία, τα Σκόπια και το Καζακστάν.

Ιωάννης Μάζης: «Ο Ερντογάν θα πάρει τέτοια απάντηση που θα την θυμάται διά βίου»

«Είμαστε σε μια κατάσταση που λίγο απέχει από τη μεγάλη έκρηξη» δήλωσε σε συνέντευξή του στο directus.gr o Καθηγητής Ιωάννης Μάζης, τονίζοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και δεν φοβάται απολύτως τίποτα. «Ας κοπιάσει αν θέλει η Τουρκία, θα λάβει τις απαντήσεις που της χρειάζονται» δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This