Τρώγονται πάλι με τα νησιά μας: «Ανοίγει η συζήτηση για την κυριαρχία τους και επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους»

Προπαγανδιστικό κρεσέντο από τα τουρκικά ΜΜΕ

Must Read

Ο κάθε ένας που δηλώνει «ειδικός» στην Τουρκία βγαίνει στα τουρκικά ΜΜΕ για να προπαγανδίσει κατά της Ελλάδας με τον στόχο να έχει κλειδώσει και να είναι τα νησιά του Αιγαίου.

Και να οι τίτλοι στις εφημερίδες «τα νησιά πρέπει να τα επιστρέψουν στην Τουρκία», «Η Ελλάδα παραβίασε τους όρους των Συνθηκών και στρατιωτικοποίησε τα νησιά», «Η Ψέριμος είναι δική μας» και άλλα τέτοια.




Χθες, μίλησε στο Haber Turk ο καθηγητής πανεπιστημίου Ναΐμ Μπαμπούρογλου, ο οποίος έκανε λόγο επίσης για «επιστροφή» των νησιών στον «ιδιοκτήτη» τους!

«Εμείς στη Λωζάνη τι είπαμε; Πως τα νησιά αυτά θα είναι της Ελλάδας αλλά υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού παραβιάζουν το καθεστώς τους, ποιος είχε αυτά τα νησιά; To Οθωμανικό κράτους. Ποιος είναι ο κληρονόμος του Οθωμανικού κράτους. Η Τουρκία. Αυτά λένε τα έγγραφα, οι συνθήκες της Λωζάνης. Αφού λοιπόν δόθηκαν υπό τον όρο αυτό και αφού παραβιάστηκε το καθεστώς τους, άρα ανοίγει η συζήτηση για την κυριαρχία τους και επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους».




Εν μέσω αυτού του κλίματος των πολεμικών δηλώσεων και σαλπισμάτων από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον ακροδεξιό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα παρακολουθήσουν σήμερα στη Σμύρνη μέρος της μεγαλύτερης αποβατικής άσκησης των Τούρκων «EFES-2022», η οποία έχει ως σενάριό της την κατάληψη εχθρικού νησιού -προφανώς όχι της Μαδαγασκάρης- και εκεί αναμένεται νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This