ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΞεκινούν οι εμβολιασμοί για την ευλογιά των πιθήκων στην Ισπανία

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την ευλογιά των πιθήκων στην Ισπανία

Για τις στενές επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα... προς το παρόν

Στην Ισπανία θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί όσων ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς η χώρα της Ιβηρικής αριθμεί περισσότερες από 242 μολύνσεις από τις 19 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων, μόνο οι χαρακτηρισμένοι ως «στενές επαφές» κρουσμάτων ή όσοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον ιό μπορούν να εμβολιαστούν, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Περίπου 200 εμβόλια Imvanex της εταιρείας Bavarian Nordic παρελήφθησαν τη Δευτέρα από τις ισπανικές υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση σκοπεύει να αποκτήσει περισσότερα μέσω του προγράμματος αγοράς εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα από 1.200 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου 30 χώρες όπου η ασθένεια δεν είναι ενδημική, οι περισσότερες από αυτές στην Ευρώπη. Το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των μολύνσεων στην Ισπανία αυξήθηκε κατά εννέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης