Το παραδέχτηκε το ΔΝΤ: Έρχεται παγκόσμια ύφεση το 2023!

Δεν μπορούν να κρύψουν άλλο το χάος που μας περιμένει!

Must Read

Κάτι παραπάνω από δραματική αναμένεται η οικονομική κατάσταση στον πλανήτη το επόμενο διάστημα, αφού και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έρχεται παγκόσμια ύφεση το 2023!

Διαβάστε ακόμη: Το ευρώ βρίσκεται σε χαμηλό 20ετίας!

Την άκρως ανησυχητική αυτή δήλωση έκανε η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στο πρακτορείο Reuters. Και όπως τόνισε δεν μπορεί να αποκλείσει την παγκόσμια ύφεση, λόγων των δεδομένων αυξημένων κινδύνων.

«Οι προοπτικές από την τελευταία μας ενημέρωση τον Απρίλιο έχουν επιδεινωθεί σημαντικά», είπε στο Reuters, αναφέροντας μια πιο καθολική διαφορά του πληθωρισμού, πιο σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων, επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και κλιμάκωση κυρώσεων που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και σχολίασε ότι «είμαστε σε πολύ ταραγμένα νερά»!

Και συνέχισε περιγράφοντας την κατάσταση: «Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι ορισμένες μεγάλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Ρωσίας, συρρκινώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο» σημειώνοντας ότι «οι κίνδυνοι είναι ακόμη υψηλότεροι για το 2023. Θα είναι ένα δύσκολο ’22, αλλά ίσως και ένα πιο δύσκολο 2023. Οι παγκόσμιες προοπτικές ήταν πιο ετερογενείς τώρα από ό,τι μόλις πριν από δύο χρόνια, με τους εξαγωγείς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να βρίσκονται σε καλύτερη βάση, ενώ οι εισαγωγείς δυσκολεύονται».

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται το ΔΝΤ να δώσει στη δημοσιότητα την επικαιροποιημένη πρόβλεψή του, αναθεωρώντας προς τα κάτω την πρόβλεψη του 3,6% ανάπτυξη για το έτος που διανύουμε. Να σημειωθεί ότι το 2021 η παγκόσμια οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 6,1%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This