Νέο ανθελληνικό ντελίριο Ερντογάν, νέες προκλητικές «ίσες αποστάσεις» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

«Αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι πιόνια», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

Must Read

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί που σπέρνουν αναταραχή στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία με την παρενόχληση και την αγένειά τους είναι απλώς πιόνια», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας νέα θρασύτατη επίθεση κατά της Ελλάδας, σε στρατιωτική τελετή στην Κωνσταντινούπολη.




Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία γνωρίζει επίσης καλά «τη φασαρία που γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να υπονομεύσει τα συμφέροντα της χώρας», ενώ επεσήμανε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτούς που κρατούν την Τουρκία στην πόρτα, ενώ η ΕΕ εντάσσει χώρες που δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί μας, ούτε σε οικονομικά ούτε σε δημοκρατικά πρότυπα. Γνωρίζουμε πολύ καλά που μεταφέρει το ΝΑΤΟ δυνάμεις με πολύ πιο ήπιους λόγους».

Το παραλήρημα δεν σταμάτησε: «Τώρα ο εγχώριος εξοπλισμός μας έχει φτάσει το 80%. Έχουμε φτάσει στο σημείο να φτιάχνουμε μόνοι μας αυτά τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα πάντα. Πλέον πλέουμε στις θάλασσές μας με τις δικές μας φρεγάτες (…). Τώρα είμαστε ο φόβος όλων εκείνων στον κόσμο που είναι εχθρικοί απέναντί μας».

Οι δηλώσεις του έγιναν μετά την κορύφωση της τουρκικής προπαγάνδας με ισχυρισμούς για παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών που συμμετείχαν σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στις 23 Αυγούστου από τους ελληνικούς S-300 που σταθμεύουν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Anadolu, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ετοιμάζεται να στείλει αρχεία ραντάρ για το περιστατικό στο ΝΑΤΟ και στα Υπουργεία Άμυνας των μελών της συμμαχίας.

Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι η Άγκυρα όχι μόνο πολεμά «τρομοκράτες που είναι εχθρικοί προς τις αξίες και την ύπαρξη του έθνους, αλλά και αυτούς που τους εξαπέλυσαν στην Τουρκία».

Και σχολίασε: «Στην κρατική μας παράδοση, ο στρατός είναι ένας θεσμός εξοπλισμένος με τις αξίες του έθνους, που λειτουργεί ως ο ακρογωνιαίος λίθος του κράτους και εγγυάται την επιβίωση της χώρας».




Το γνωστό τροπάριο από τις ΗΠΑ

Απαντώντας σε ερώτηση του Anadolu για τη φερόμενη «παρενόχληση» της Ελλάδας στην Τουρκία, ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ανώνυμα, μένοντας στη γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτη και θύμα της αμερικανικής πολιτικής:

«Συνεχίζουμε να προσκαλούμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφωνιών τους με διπλωματικά μέσα. Καλούμε όλα τα μέρη να απόσχουν από ρητορική και ενέργειες που θα αυξήσουν περαιτέρω τις εντάσεις».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This