Nord Stream: Έκθεση Δανών και Σουηδών για τις διαρροές, υποστηρίζει πως είναι σαν να εξερράγησαν «τόνοι» εκρηκτικών!

Η Ρωσία ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εκρήξεις που οδήγησαν στις διαρροές

Must Read

Με «εκατοντάδες κιλά» εκρηκτικών ισοδυναμούν οι τέσσερις διαρροές στη Βαλτική Θάλασσα των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, οι οποίες οφείλονται σε ισάριθμες υποθαλάσσιες εκρήξεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με βάση την επίσημη έκθεση που συνέταξαν από κοινού οι κυβερνήσεις της Δανίας και της Σουηδίας.

«Το μέγεθος των εκρήξεων μετρήθηκε αντίστοιχα σε 2,3 και 2,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, που ισοδυναμεί πιθανόν με εκρηκτικές ύλες εκατοντάδων κιλών», αναφέρουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες σε ανακοίνωσή τους προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο και υπέβαλαν την εν λόγω έκθεση. Σήμερα, Παρασκευή, πάντως, συνεδριάζει για την υπόθεση το Συμβούλιο Ασφαλείας, κατόπιν αιτήματος της… Ρωσίας. «Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι αυτές οι εκρήξεις είναι συνέπεια μιας εσκεμμένης ενέργειας», υπογραμμίζουν «με μια φωνή» η Σουηδία και η Δανία στην επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, χωρίς, πάντως, να υποδεικνύουν πιθανό υπεύθυνο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πηγή και ο δράστης των εκρήξεων παραμένουν ένα μυστήριο, με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα να αρνούνται την ευθύνη, ή μάλλον, να ρίχνουν οι μεν την ευθύνη στους δε. Οι διαρροές εντοπίστηκαν σε διεθνή ύδατα ανατολικά του νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας τη Δευτέρα, με τις δύο εξ αυτών να βρίσκονται στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες της Σουηδίας και τις άλλες δύο σε εκείνες της Δανίας – περιοχές στις οποίες απαγορεύεται τόσο η πλοήγηση, όσο και οι υπερπτήσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση Δανίας και Σουηδίας, οι δύο διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 αναμένεται να σταματήσουν την Κυριακή, ενώ αβέβαιο εξακολουθεί να παραμένει το πότε θα σταματήσουν οι διαρροές στον Nord Stream 2. Η Nord Stream AG, διαχειρίστρια εταιρεία του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι σκοπεύει να «ξεκινήσει την αποτίμηση της ζημιάς στον αγωγό μόλις λάβει τις αναγκαίες, επίσημες άδειες», δηλαδή «όταν σταθεροποιηθεί η πίεση στον αγωγό και σταματήσει η διαρροή αερίου».

https://twitter.com/sustellers/status/1575859619062235137

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This