«Ε όχι και να πεθάνουμε για την Ουκρανία»!

«Παγωμάρα» στη Δύση για την αίτηση εισόδου στο ΝΑΤΟ από τον Ζελένσκι

Must Read

Η απάντηση στην ομιλία Πούτιν κατά την οποία ανακοίνωσε την προσάρτηση περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας στην ρωσική ομοσπονδία, ήρθε άμεσα, καθώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα του ζητά ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητά μας με τα πρότυπα της Συμμαχίας… Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», ανέφερε συγκεκριμένα ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της προεδρίας.

Η αντίδραση τόσο του γενικού γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ αλλά και των ισχυρών κρατών που την απαρτίζουν, ήταν υποτονική. Για την ακρίβεια, επικράτησε σε όλη τη Δύση, μία παγωμάρα, καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια Ζελένσκι, ισοδυναμεί με την «ώρα της αλήθειας».

Στην περίπτωση που η αίτηση Ζελένσκι γίνει αποδεκτή, τότε αυτόματα ενεργοποιείται το άρθρο 5 της συμμαχίας, και οι χώρες που μέχρι σήμερα στέλνουν οπλικά συστήματα εξασφαλίζοντας δισεκατομμύρια για τις πολεμικές τους βιομηχανίες, παρατείνοντας τη διάρκεια του πολέμου, θα πρέπει πλέον να στείλουν ανθρώπους.

Αυτό σημαίνει ότι στις χώρες της Δύσης δεν θα φεύγουν μόνο ξύλινα κουτιά με χρυσοπληρωμένα όπλα, αλλά θα γυρνούν και ξύλινα κουτιά με ανθρώπινα κορμιά. Οι ΗΠΑ δεν θα πολεμούν πλέον την Ρωσία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», αλλά θα πρέπει να θυσιάσουν και χιλιάδες ζωές αμερικανών.

Η αντίδραση λοιπόν των ΗΠΑ και ολόκληρης της Δύσης που μέχρι εχθές εξέπεμπαν πολεμικούς αλαλαγμούς, μπορεί να συνοψισθεί σε μία φράση: «Ε όχι και να πεθάνουμε για την Ουκρανία»!

Ακόμα και ο πρωτοπόρος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο θέμα της Ουκρανίας έχει μετατραπεί σε σκυλί του πολέμου κηρύσσοντας ακόμα και τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην πρόσφατη συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, σε αντίθεση φυσικά με την Τουρκία όπου εκεί έχει επιλέξει τον ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα, έχει σιωπήσει εκκωφαντικά.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε και Ρώσο αξιωματούχο – θεωρείται ότι η δήλωση είναι του Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε δημοσιογράφους – να πει ότι «εάν το ΝΑΤΟ δεν δεχθεί την Ουκρανία, η αγκαλιά μας είναι πάντα ανοιχτή ώστε η χώρα να ενταχθεί στην ρωσική ομοσπονδία»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This