Ο Ερυθρός Σταυρός σταματά τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας

Τουλάχιστον 16 πόλεις στο στόχαστρο της Ρωσίας...

Must Read

Διέκοψαν τις «εργασίες τους επί του πεδίου» στην Ουκρανία και αποχώρησαν για λόγους ασφαλείας τα μέλη του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, μετά τη σφοδρή πυραυλική επίθεση των Ρώσων σε διάφορες ουκρανικές πόλεις.

«Για λόγους ασφαλείας οι ομάδες μας έχουν σταματήσει σήμερα τις επιχειρήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του οργανισμού σε απάντηση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερώτηση του Reuters. Η ΔΕΕΣ (International Committee of Red Cross – ICRC) διαθέτει περίπου 700 εργαζόμενους σε 10 σημεία σε όλη τη χώρα και διανέμει βοήθεια και φάρμακα, μεταξύ άλλων και σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί, εξαιτίας της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Άλλος εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ πρόσθεσε, αργότερα, πως, ενώ η εργασία επί του πεδίου έχει σταματήσει, οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να συνεχίσουν την εργασία γραφείου. «Μόλις είναι ασφαλές να κινηθούν, θα το κάνουν», πρόσθεσε. Το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC) δήλωσε, επίσης, ότι σταμάτησε τις επιχειρήσεις αρωγής στην Ουκρανία,  μέχρι να είναι ασφαλής η επανάληψή τους. «Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τις ευάλωτες κοινότητες, όταν οι εργαζόμενοί μας κρύβονται από έναν καταιγισμό βομβών και από τον φόβο επαναλαμβανόμενων επιθέσεων», δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, Γενικός Γραμματέας του NRC.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε πως οι επιχειρήσεις της συνεχίζονται, με το προσωπικό να αναζητά καταφύγιο στη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών.

Αντίποινα

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα σφοδρή πυραυλική επίθεση σε διάφορα σημεία σε όλη την Ουκρανία, καθώς και στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας, με μια ένταση που δεν είχε προηγούμενο, αφότου οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα στις αρχές του πολέμου.

Η Μόσχα υποστηρίζει πως τα πλήγματα εναντίον ενεργειακών, τηλεπικοινωνιακών στόχων και στόχων στρατιωτικής διοίκησης έγιναν σε αντίποινα για αυτό που αποκαλεί «τρομοκρατικές επιθέσεις», με πιο πρόσφατο παράδειγμα την καταστροφή της Γέφυρας της Κριμαίας από φονική έκρηξη «παγιδευμένου» φορτηγού.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This