Χιλιάδες Γερμανοί στους δρόμους για την ενεργειακή κρίση

Διαδήλωσαν σε έξι γερμανικές πόλεις

Must Read

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε έξι γερμανικές πόλεις σήμερα ζητώντας αλληλεγγύη στην κυβερνητική βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις αυξημένες τιμές της ενέργειας. 

Οι διαδηλωτές απαίτησαν μία πιο δίκαιη διανομή των κυβερνητικών επιδοτήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, το αυξανόμενο καθημερινό κόστος ζωής, αλλά και την ταχύτερη μετάβαση σε μία οικονομία, που δεν θα έχει ανάγκη τα ορυκτά καύσιμα.

Πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στο Ανόβερο, στην Στουτγάρδη, στην Δρέσδη και στην Φραγκφούρτη, κρατώντας πανό, αλλά και φωνάζοντας συνθήματα για την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού, τον τερματισμό της λειτουργίας των πυρηνικών ενεργειακών μονάδων, αλλά και τη διάθεση περισσότερων ενεργειακών επιδομάτων στους φτωχούς.

Περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι

Σύμφωνα με την Greenpeace, που ήταν ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, περίπου 24.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτές, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι περίπου 1.800 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Βερολίνο.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι χρειαζόμαστε άμεσα οικονομική βοήθεια για τους πολίτες, αλλά και τη χορήγησή της με κοινωνικά κριτήρια. Η κυβέρνηση κάνει πολλά, αλλά διανέμει τα χρήματα σαν να χρησιμοποιεί ένα ποτιστήρι. Οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα εισοδήματα χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη από τους πλούσιους», δήλωσε η Αντρέα Κότσις αντιπρόεδρος της ένωσης ver.di που συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων.

Την Παρασκευή, το κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε το κυβερνητικό πακέτο διάσωσης των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει ως στόχο την προστασία των εταιριών και των νοικοκυριών, από τις επιπτώσεις των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This