Γιγαντιαία άσκηση πυρηνικού βομβαρδισμού ξεκινά η Ρωσία

Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου…

Must Read

Η Ρωσία έχει επισήμως ειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι έχει ξεκινήσει η ετήσια πυρηνική της άσκηση, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Οι ταυτόχρονες πυρηνικές ασκήσεις των δύο υπερδυνάμεων πάντως, δημιουργούν τον φόβο ότι είμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο της απόλυτης κλιμάκωσης…

Η κινητοποίηση της «Ρωσικής Πυρηνικής Τριάδας» έρχεται σε απάντηση των κοινών ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Όπως έγινε γνωστό, την περίοδο από 26 Οκτωβρίου έως 29 Οκτωβρίου προγραμματίζονται μεγάλες ασκήσεις της ρωσικής «πυρηνικής τριάδας». Αυτό αναφέρουν πηγές πληροφοριών που παρακολουθούν την κατάσταση στον εναέριο χώρο του πλανήτη και θαλασσών.

Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια των στρατηγικών πυρηνικών ασκήσεων «Thunder-2022» θα εκτοξευθούν ICBM από το κοσμοδρόμιο Plesetsk και SLBM από ένα υποβρύχιο από τα νερά στα ανοιχτά των ακτών της χερσονήσου Κόλα με το βεληνεκές πυραύλων Kura. Τα χτυπήματα περιλαμβάνουν την χρήση στρατηγικών πυρηνικών, τα οποία προκαλούν την απόλυτη καταστροφή.

Επιπλέον, αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων θα εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στην Αρκτική, περίπου από το αεροδρόμιο Amderma στο Nenets Autonomous Okrug μέχρι το εκπαιδευτικό πεδίο Pemboy στο Komi.

Το εύρος των συγκεκριμένων ασκήσεων καθιστά προφανές πως είναι η  απάντηση της Μόσχας στο ΝΑΤΟ το οποίο διεξάγει τους πυρηνικούς ελιγμούς Steadfast Noon στη βόρεια Ευρώπη, που ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου και λαμβάνουν χώρα στον εναέριο χώρο του Βελγίου και της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και πάνω από τα ύδατα της Βόρειας και της Νορβηγικής Θάλασσας.

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύεται από το υποβρύχιο SLBM αναμένεται να εκτοξευθεί εντός των επόμενων 72 ωρών από τη Θάλασσα Kara προς το Καμτσάτσκ, δυτικά της Βερίγγειας Θάλασσας.

Επίδειξη δύναμης με εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου

Πιθανότατα, θα γίνει η χρήση και του καινούργιου υπερόπλου της Ρωσίας, του RS-28 SARMAT γνωστού ως SATAN – II από το Plesetsk προς το Kamchatsky δυτικά της Βερίγγειας Θάλασσας.

Ο χάρτης των πυρηνικών ασκήσεων της ρωσικής ομοσπονδίας

Από σήμερα λοιπόν θα είμαστε μάρτυρες δύο ταυτόχρονων ασκήσεων με πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικό φορτίο, η ακόλουθη δραστηριότητα θα μπορούσε να παρατηρηθεί στον ρωσικό ουρανό σήμερα. Είναι πιθανό ότι πρόκειται για εκπαιδευτικές πτήσεις.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Ρωσία έχει ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ασκήσεις GROM, συμμορφώνοντας τις υποχρεώσεις της για τον έλεγχο των όπλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This