Σε «τεχνικό πρόβλημα» απέδωσε ο Τσαβούσογλου την παρεμπόδιση εισόδου του Τζιτζικώστα στη Σμύρνη!

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνέχισε τις προκλήσεις και τις απειλές

Must Read

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση με την παρεμπόδιση της εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «τεχνικό πρόβλημα», ενώ εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, ο Έλληνας πολίτης επετράπη να εισέλθει στη χώρα μας», είπε αρχικά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι εκείνη που σκοπίμως εφαρμόζει απαγορεύσεις εισόδου Τούρκων αξιωματούχων. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε».




Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε πάντως ότι είναι πεπεισμένος πως η επτάωρη κράτησή του στη Σμύρνη δεν ήταν τεχνικό, αλλά ένα τεχνητό λάθος, στο πλαίσιο του μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων, και προειδοποίησε ότι στην Τουρκία το βαθύ κράτος έχει ισχυροποιηθεί πολύ και η χώρα διολισθαίνει στα άκρα, πιθανότατα δίχως επιστροφή.

Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στην επιτροπή της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό επανέλαβε τις «παλικαριές» της Άγκυρας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο:

«Συνεχίσαμε τα διπλωματικά και νομικά μας βήματα σχετικά με τον εξοπλισμό των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Δύο επιπλέον επιστολές που στάλθηκαν στον ΟΗΕ τον τελευταίο χρόνο έχουν διαταράξει την ισορροπία της Ελλάδας. Αποτρέψαμε 9 απόπειρες παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία δύο χρόνια από το Ε/κ-Ελληνικό δίδυμο στο πεδίο και στο τραπέζι, τις οποίες αναφέραμε στην ΟΗΕ.

Βρισκόμαστε σε μια καμπή στο Κυπριακό. Η εθνική μας υπόθεση βρίσκεται σε σημείο καμπής. Μαζί με την κυβέρνηση της ΤΔΒΚ θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μια λύση 2 κρατών στη βάση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε συγκεκριμένα βήματα, όπως η πρωτοβουλία στα Βαρώσια και οι τελευταίες προτάσεις της ΤΔΒΚ».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This