Οι Σκοπιανοί έδωσαν υπηκοότητα σε Ουκρανό ολιγάρχη που είναι στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ

Θα αντιδράσουν τώρα οι σύμμαχοι;

Must Read

Στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ βρίσκεται ο Ουκρανός ολιγάρχης και πρώην βουλευτής Ολεξάντρ Ονιστσένκο, αυτό όμως δεν εμπόδισε τα Σκόπια να του δώσουν υπηκοότητα «βορειομακεδόνα» ως εξέχων αθλητή της ιππασίας!

Ο Ονιστσένκο τον περασμένο μήνα αγωνίστηκε υπό τη σημαία του γειτονικού κρατιδίου σε αγώνα ιππασίας στο Σεν Τροπέ, κατακτώντας την έβδομη θέση. Έχοντας και την ρωσική υπηκοότητα υπέβαλε αίτηση για να λάβει και τη σκοπιανή υπηκοότητα.

Για τον Ονιστσένκο έχει εκδοθεί ένταλμα στην Ουκρανία το 2016, αφού θεωρήθηκε ύποπτος ότι ζημίωσε τον προϋπολογισμό κατά περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ μέσω της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Naftogaz. Τον Ιανουάριο του 2021 η Ουάσιγκτον τον ενέταξε στη λίστα με κυρώσεις, επειδή συμμετείχε στο ρωσικό δίκτυο που δημοσίευσε αμφίβολες συνομιλίες μεταξύ του Πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και του Πέτρο Ποροσένκο, πρώην προέδρου της Ουκρανίας, και έτσι προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Το δε αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα στα Σκόπια «Συμμαχία για τους Αλβανούς» ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Όλιβερ Σπάσοφσκι, επειδή χορήγησε υπηκοότητα στον καταζητούμενο από την Ουκρανία, που βρίσκεται και στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο με διεθνείς συνέπειες, που υπονομεύει άμεσα το καθεστώς κυρώσεων των ΗΠΑ και την εξωτερική πολιτική της ΕΕ. Αυτή η απόφαση βλάπτει επίσης την πορεία μας προς την ένταξη στην ΕΕ, επειδή το μήνυμα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία χρησιμοποιείται από εγκληματίες που καταζητούνται από άλλες χώρες για να παρακάμψουν τις προσπάθειες των συμμάχων μας να απομονώσουν τους ολιγάρχες του Πούτιν, εν μέσω της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Βεβαίως μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των συμμάχων σε αυτή την απόφαση των Σκοπιανών, μιας και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα τους «παιδιά» και τόσο πίεσαν προκειμένου να υπογραφεί η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών… Τώρα τι έχουν να πουν, που τους γράφουν και αυτούς και τις κυρώσεις τους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This