Με «ραμπιά» χαιρέτισε ο Ερντογάν στη Σύνοδο Ηγετών της ΜΙΚΤΑ στο Μπαλί!

Τι άλλο θα ακούσουμε; Μεξικό, Ινδονησία, Νότια Κορέα και Αυστραλία εργάζονται με την Τουρκία για την... διεθνή ειρήνη και σταθερότητα

Must Read

Οι ηγέτες του Μεξικού, της Ινδονησίας, του Νότιου Κορέα, της Τουρκίας και της Αυστραλίας (MIKTA) συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της G20 που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη σημειώθηκε πως η Σύνοδος των Ηγετών της MIKTA πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί με την συμμετοχή και του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση τονίστηκε πως οι χώρες μέλη της MIKTA διατηρούν την δέσμευση τους στη… διεθνή ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία σε μια περίοδο που βιώνονται άνευ προηγουμένου και πολυδιάστατες κρίσεις! Πως γίνεται τώρα να συμβαδίζουν ο Ερντογάν με την διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, μόνο οι ηγέτες της ΜΙΚΤΑ γνωρίζουν. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε:

«Ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις πολυδιάστατες παγκόσμιες οικονομικές δοκιμασίες και δοκιμασίες ασφαλείας, παίρνουμε κουράγιο από τις κοινές αξίες μας και τις ομοιότητες μας που περιλαμβάνουν την δημοκρατία, το διεθνές δίκαιο, την πολυμέρεια και τον σεβασμό στη διεθνή συνεργασία. Η ΜΙΚΤΑ θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην παγκόσμια αρένα και να συμβάλλει στις προσπάθειες για την οικοδόμηση συναίνεσης σε θέματα που επηρεάζουν όλους, ως αποφασιστικός υπέρμαχος μιας ισχυρότερης παγκόσμιας διακυβέρνησης και είναι αποφασισμένη να γεφυρώσει τα χάσματα μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών».

Στην ανακοίνωση εκφράστηκαν ευχαριστίες στην Τουρκία για την προεδρία της στη ΜΙΚΤΑ και συγχαρητήρια στην Ινδονησία για την επιτυχημένη της εκ περιτροπής προεδρία στη G20. Στην ανακοίνωση σημειώθηκε «θα συνεχίσουμε την στενή μας συνεργασία και θα εργαστούμε το 2023 να αυξήσουμε περαιτέρω τις επιτυχίες μας υπό την προεδρία της Ινδονησίας στη MIKTA».

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι ο Ερντογάν ακόμη μια φορά φωτογραφήθηκε με τους ηγέτες των υπολοίπων χωρών χαιρετίζοντας με «ραμπιά», δηλαδή διπλώνοντας προς το εσωτερικό της παλάμης του τον αντίχειρα, αφήνοντας ανοικτά τα τέσσερα δάκτυλα. Πρόκειται για χαιρετισμό που χρησιμοποιούσαν ανελλιπώς οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο.

Ο Ερντογάν ξεκίνησε να τον χρησιμοποιεί από τον Αύγουστο του 2013, επιχειρώντας να εδραιωθεί σαν τρίτος πόλος στον ισλαμικό κόσμο, όπου κυριαρχούν στο σουνιτικό Ισλάμ η Σαουδική Αραβία και εν μέρει η Αίγυπτος, στο δε σιιτικό το Ιράν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This