ΝΑΤΟ: Η Ρωσία δρα ως τρομοκρατική οργάνωση

Ομόφωνα εγκρίθηκε το σχετικό ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

Must Read

Ως «κράτος τρομοκράτη» αναγνώρισε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ τη Ρωσική Ομοσπονδία, με ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα σήμερα να ορίζει πως το ισχύον καθεστώς στη Ρωσία δρα ως τρομοκρατική οργάνωση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία επιμένει να «τραβά το σχοινί» με τη Ρωσία, την ώρα που αφήνει την Τουρκία -που είναι και μέλος της- ανενόχλητη να «αλωνίζει» σε Συρία και Ιράκ.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, τη συγκεκριμένη απόφαση γνωστοποίησε με ανάρτηση του στο Facebook ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Συμμαχίας και βουλευτής του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» Γιεγκόρ Τσέρνεφ, με τον πρόεδρο της Κ.Σ. του ΝΑΤΟ, Τζέρι Κόνολι, να δηλώνει λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας πως «σήμερα θα εγκρίνουμε ψήφισμα, το οποίο καλεί όλους τους συμμάχους να ορίσουν με σαφήνεια ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και το ισχύον της καθεστώς δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εν λόγω ψήφισμα, μεταξύ άλλων, απευθύνει έκκληση για τη σύσταση ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για την ρωσική επιθετικότητα. «Και οι 30 χώρες του ΝΑΤΟ υποστήριξαν τις προτάσεις της αντιπροσωπείας μας. Ένα τέτοιο δικαστήριο θα επιτρέψει όχι μόνο να καταδικαστούν οι άμεσοι εκτελεστές των εγκλημάτων πολέμου, αλλά και η ανώτατη ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η απόφαση θα σταλεί στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ», έγραψε σχετικά ο Τσέρνεφ.

Καταβολή αποζημιώσεων

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ψήφισμα έλαβε υπ όψιν τις προσδοκίες για αύξηση των προμηθειών εξοπλισμού προς την Ουκρανία, την επεξεργασία συγκεκριμένων βημάτων για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και τη δημιουργία μηχανισμού για την καταβολή αποζημιώσεων από την Ρωσία για τις ζημιές που έχει προκαλέσει στη χώρα. Παράλληλα, επισήμανε ότι το ψήφισμα με πρωτοβουλία της ουκρανικής πλευράς προβλέπει ότι το ΝΑΤΟ θα υποστηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειάζεται.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι οι αντιπρόσωποι επισήμαναν ιδιαίτερα ότι ο ουκρανικός στρατός θα δυναμώσει το ΝΑΤΟ, για αυτόν τον λόγο το να γίνει μέλος η Ουκρανία είναι επιθυμητό και σημαντικό για τη Συμμαχία. Ο Ουκρανός πολιτικός είπε, επίσης, ότι το ψήφισμα συνιστά μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία που δείχνει τις διαθέσεις που επικρατούν στους δυτικούς κοινοβουλευτικούς κύκλους και πως επηρεάζει τις ηγεσίες των χωρών στο πλαίσιο της λήψης αποφάσεων.

Πρόσφατα η Λετονία και η Εσθονία αναγνώρισαν την Ρωσία χώρα – «χορηγό» της τρομοκρατίας. Η Γερουσία της Πολωνίας και η Βουλή της Τσεχίας επίσης ψήφισαν απόφαση με την οποία αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Ρωσίας ως καθεστώς τρομοκρατίας, ενώ ως χώρα με καθεστώς τρομοκρατίας έχει αναγνωρίσει τη Ρωσία και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This