Για να εξοικονομήσουν ρεύμα, ντους σε 4 λεπτά θα κάνουν στη Σουηδία!

Στέλνουν και ειδική... κλεψύδρα στους ενοικιαστές

Must Read

Η Ευρώπη «χτυπιέται» άγρια από την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στα τιμολόγια ενέργειας, οπότε όλες οι χώρες ψάχνουν τρόπους για εξοικονόμηση, ειδικά δε οι βόρειες.

Έτσι λοιπόν στο Kristianstad της Σουηδίας η δημοτική εταιρεία κατοικιών ABK αποφάσισε ότι οι ενοικιαστές της θα κάνουν ντους το πολύ για… 4 λεπτά! Μάλιστα το έχουν προχωρήσει και ένα βήμα παραπάνω, αφού θα στείλουν στους 9000 ενοικιαστές αδιάβροχη κλεψύδρα, ώστε να μη χάνουν την αίσθηση του χρόνου όταν παίρνουν το μπάνιο τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αν όλοι οι ένοικοι κάνουν ντους για ένα λεπτό λιγότερο, η εταιρεία θα εξοικονομεί 1,2 εκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί στη συνολική ετήσια οικιακή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 480 διαμερισμάτων.

Αντιδράσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει, καθώς ακόμη δεν έχουν πάρει οι ενοικιαστές τις ειδικές κλεψύδρες, πάντως μπορούμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν κάποιος πρότεινε τέτοιου τύπου μέτρο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This